На головну / ЖИТТЯ / СЕРЦЕ ТРЕБА БЕРЕГТИ
СЕРЦЕ ТРЕБА БЕРЕГТИ

СЕРЦЕ ТРЕБА БЕРЕГТИ

На початок 2020 року на обліку в закладах охорони здоров’я району знаходилося 11280 жителів із захворюваннями системи кровообігу. Якщо врахувати, що в районі статистика нараховує близько 18 тисяч населення, а постійно проживає й того менше, то виходить, що переважна більшість дорослих жителів мають серцево-судинні хвороби.  

Про це проінформувала заступник головного лікаря центральної районної лікарні Ніна Молошна під час обговорення на колегії райдержадміністрації питання «Про стан виконання районної цільової програми розвитку реперфузійної та реабілітаційної допомоги в Липоводолинському районі на 2018-2022 роки».

Заступник головного лікаря розповіла, , що протягом 2019 року зареєстровано 783 нових випадки таких захворювань, а за перший квартал нинішнього року – 169. Зокрема, вперше виявлено  77 хворих з гіпертонічною хворобою; один гострий інфаркт міокарду; 8 стенокардій; 39 цереброваскулярних захворювань; 15 інсультів.

            Значна частина хворих змушені проходити стаціонарний курс лікування. Так, у терапевтичному відділенні КНП «Липоводолинська ЦРЛ» протягом 2019 року проліковано 640 хворих із захворюваннями системи кровообігу, у першому кварталі нинішнього – 147. Торік від хвороб системи кровообігу в районі померло  193 особи, із них 14 – у працездатному віці. За три місяці цього року померло 58 хворих, 11 із яких – у працездатному віці.

Ніна Молошна сказала, що пріоритетним напрямком охорони здоров’я в районі  є надання допомоги хворим із захворюваннями серцево-судинної системи. В ЦРЛ закуповують нове діагностичне та лабораторне обладнання, хворі забезпечуються безплатними медикаментами за державною програмою «Доступні ліки».

Разом із тим, як твердить народна мудрість, хворобу краще попередити, ніж лікувати. Тож бережіть своє серце!

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Після багаторазових ракетних і дронових атак оскаженілих рашистів на національну енергосистему, що призвели до дефіциту …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page