На головну / Головні новини / ЗАРПЛАТА НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ МАЙЖЕ ЯК У МІСТАХ
ЗАРПЛАТА НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ МАЙЖЕ ЯК У МІСТАХ

ЗАРПЛАТА НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ МАЙЖЕ ЯК У МІСТАХ

Протягом останніх років Липоводолинщина випереджає сусідні та багато інших районів Сумщини за кількістю робочих місць.

Очевидно на це впливає  діяльність великого промислового підприємства – ТОВ «Завод Кобзаренка», де працюють як місцеві, так і жителі інших регіонів. По 100 і більше працівників мають місцеві сільгосптовариства «Альянс», «Беєве», «Мрія», сільгоспкооперативи «Агрофірма «Семенівська» та «Колядинець». За інформацією Головного управління статистики в Сумській області в першому кварталі 2020 року в нашому районі було 2795 штатних працівників (у сусідніх Лебединському й Недригайлівському мали відповідно 2160 і 1856).

Не пасемо задніх і щодо розміру заробітної плати. Так, за перший квартал нинішнього року середньомісячний  заробіток  одного штатного працівника в нашому районі становив 8554 гривні, що на 20,4 відсотка більше, ніж за відповідний період минулого року.  До середньообласного показника, правда, поки що не дотягуємо, а він становить 9017 гривень.  Більші зарплати мають лише міста (Охтирка – 10,4 тис. грн; Тростянець і Суми  – 10,1 тис. грн; Конотоп – 9,1 тис. грн; Глухів – 8,8 тис. грн). Серед районів області попереду нашого лише Охтирський, Конотопський і Сумський (відповідно 9,2; 8,8 та 8,7 тис. грн).  У сусідніх Лебединському й Недригайлівському середній заробіток становить 7716 і 7404 гривні відповідно.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page