На головну / Головні новини / П’ЯТНАДЦЯТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ШУКАЮТЬ РОБОТУ
П’ЯТНАДЦЯТЬ  ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ШУКАЮТЬ РОБОТУ

П’ЯТНАДЦЯТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ШУКАЮТЬ РОБОТУ

Саме така кількість внутрішньо переміщених осіб стоїть сьогодні на обліку в Липоводолинській філії Сумського обласного центру зайнятості.

За словами директорки установи Любові Грицай, всі 15 переселенців отримують належні від держави виплати по безробіттю. Це мешканці Харкова, Сум, Тростянця, Автономної Республіки Крим. На жаль, наразі на Липоводолинщині відсутні вільні вакансії, які б відповідали освіті чи посадам безробітних переселенців.

На даний час на Сумщині спостерігається зростання чисельності внутрішньо переміщених осіб. Як повідомляє обласний центр зайнятості, з початку року до служби зайнятості звернулося 398 осіб зазначеної категорії, з яких 356 отримали статус безробітного. Середній розмір допомоги  по безробіттю становить 2140 грн.

Безробітними з числа переселенців є, у переважній більшості, представники жіночої статі (202 особи, тобто, майже 70%).

Станом на 23 червня в області працевлаштовано 24 внутрішньо переміщені особи, сім із яких задіяні у переробній промисловості, три – у сфері освіти, по двоє – в торгівлі та у державному управлінні й обороні, решта у сільському господарстві та інших сферах життєдіяльності області.

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

«Unbroken»: місце, де незламних повертають до повноцінного життя

«Unbroken»: місце, де незламних повертають до повноцінного життя

У рамках престуру на Львівщину, організованого Харківським пресклубом, журналістка «Нашого краю» мала змогу побувати в …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page