На головну / НОВИНИ / АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ: В ЗОНІ НАГЛЯДУ – СИНІВКА, ПІДСТАВКИ, ДОВЖИК І МЕЛЬНИКОВЕ
АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ: В ЗОНІ НАГЛЯДУ – СИНІВКА, ПІДСТАВКИ, ДОВЖИК І МЕЛЬНИКОВЕ

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ: В ЗОНІ НАГЛЯДУ – СИНІВКА, ПІДСТАВКИ, ДОВЖИК І МЕЛЬНИКОВЕ

В селі Сватки Гадяцького району Полтавської області, що межує з Липоводолинщиною, зареєстровано випадок  захворювання на африканську чуму свиней. У зв’язку із цим насторожилася й Липоводолинщина.

 Відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при Липоводолинській райдержадміністрації. Було констатовано, що  населені пункти нашого району – села Синівка, Довжик,  Підставки і Мельникве Синівської об’єднаної територіальної громади  потрапили в 10-кілометрову зону нагляду. Це означає, що тут слід неухильно дотримуватися «закритого режиму» роботи в свиногосподарствах усіх форм власності, в тому числі  і в домогосподарствах. Суворі обмеження необхідно запровадити на фермі підсобного господарства Синівського ліцею, де утримується свинопоголів’я.

Надзвичайна комісія поставила завдання перед районним управлінням Держпродспоживслужби, районною державною лікарнею ветмедицини, відділенням поліції щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення, обліку свинопололів’я в господарствах усіх форм власності на території зони нагляду, знищення гуманними методами бродячих котів і собак, заборони торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів, вжиття заходів щодо ліквідації стихійної торгівлі домашніми тваринами та м’ясопродуктами на території Синівської ОТГ. В рішенні комісії наголошується на  необхідності негайного повідомлення до Липоводолинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області або фахівців Липоводолинської районної державної лікарні ветеринарної медицини  про виявлення захворювання (загибелі) як свійських, так і диких свиней.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page