На головну / НОВИНИ / ДЕПУТАТИ РЕЄСТРУЮТЬСЯ, АЛЕ ПЕРШІ СЕСІЇ ЩЕ НЕ СКОРО
ДЕПУТАТИ РЕЄСТРУЮТЬСЯ,   АЛЕ  ПЕРШІ СЕСІЇ ЩЕ НЕ СКОРО

ДЕПУТАТИ РЕЄСТРУЮТЬСЯ, АЛЕ ПЕРШІ СЕСІЇ ЩЕ НЕ СКОРО

Відповідно до Виборчого кодексу особа, обрана депутатом місцевої ради, зобов’язана протягом 20 днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів подати до територіальної виборчої комісії документи для реєстрації депутатом.

З 20 обраних до Синівської сільської ради депутатів такі документи станом на ранок 17 листопада подали 11 депутатів. У решти є ще час для цього, адже результати виборів були оприлюднені 6 листопада.

Крім того два депутати Синівської сільради  ще будуть  обиратися  на повторному голосуванні  22 листопада, адже 25 жовтня дві пари кандидатів (у Синівці і Колядинці) отримали  однакову кількість голосів.

Відмов від депутатського мандату в Синівську територіальну виборчу комісію, за словами її голови Тамари Верхольотової, поки що не надходило. Можливо, таких і не буде, адже серед  депутатів немає обраних до районної чи обласної рад. Хоча час покаже, адже можуть бути й інші варіанти, коли доведеться відмовлятися від депутатського мандата. Наприклад, якщо  людина одержить пропозицію бути старостою, а ця посада несумісна з депутатством.

Ситуація в Липоводолинській територіальній виборчій комісії схожа. На 17 листопада тут  подали документи на реєстрацію депутатами Липоводолинської селищної ради також 11 осіб. Одна людина  написала заяву про відмову від депутатського мандату, але це, мабуть, тільки початок, бо є декілька депутатів, обраних і до селищної, і до районної рад. Липоводолинська ТВК оприлюднила результати виборів 13 листопада, тож у неї на тиждень більший відрізок часу для подання документів про реєстрацію депутата чи відмову від мандата.  Для реєстрації депутата комісії надається 5 днів з моменту отримання  заяви про реєстрацію.

Виходячи з таких термінів, очевидно, що  перші сесії рад відбудуться ще не скоро.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page