На головну / Головні новини / РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА

Дорогі браття і сестри!  Христос народився!

Відлік часу невблаганний – секунди, хвилини, години, дні. І ось наша ненька Україна уже більше як десять місяців знаходиться у стані війни. Але в якому б смутку ми не жили, не втрачаймо віру і надію, зберігаймо любов у наших серцях, не дивлячись ні на що, бо наближається велике християнське свято – Різдво Христове. Це – одне з найвеличніших свят усього християнства, бо Син Божий, будучи творцем світу, принизив себе і став людиною. Він, будучи Владикою неба і землі, перед славою якого тремтить усе творіння, народився не в царських палатах, а в печері, куди Вифлеємські пастухи заганяли своїх овець. Він навіть не мав свого житла на землі. «Лисиці мають свої нори, а птахи небесні – гнізда. Син же людський не має, де голови прихилити», – сказав про себе Христос.
Чи ж не символічно у нас в Україні тепер, скільки людей залишилися без домівок, без даху над головою.
Та й не просто воїнам нашим під відкритим небом – сніг, дощ, мороз, вітер пронизливий. Це дуже складно і здається неможливо, але давайте і радіти у цей надскладний час, у ці страшні дні війни, бо у Вифлеємській печері народився Син Божий, щоб принести нам спасіння.
Не слід у ці святкові дні думати про наші загальні труднощі, війну. Нам треба розуміти, що Бог не перестає піклуватися про своє творіння, піклується Він і про Україну. Він дав нам ознаку своєї милості – дав багатостраждальному українському народу незалежну державу. В Його владі й силі припинити війну. Дарувати нам мир і краще життя.
Але для цього треба не тільки добре працювати, допома­гати ЗСУ, а й звертатись до Нього з молитвою про допомогу. «Просіть, – сказав Господь, – і одержите» (Ін. 16.24). Бог своїм провидінням і всемогутністю може зробити неможливе можливим, треба тільки працювати, боротись і вірити в це. Довіримось Богові, надіймося на Волю Божу, якщо вона нам і не завжди зрозуміла. Тоді нам стане зрозуміло, що Господь завжди оберне все на краще. Він має владу і над нашими бідами і стражданнями. Він допускає хвороби і навіть війни, Він їх і припиняє, але треба повернутись до Бога всім серцем. Господь милостивий, Він дарує нам перемогу в цій війні, перемогу над усіма нашими бідами. Але ж маємо бути єдині, вірні своїй державі, любити Україну і боронити її, а не продавати на кожному кроці.
Нехай світло Різдвяної зірки загляне у кожне віконце, у кожну домівку, бо, дякувати Богу, вони в нас цілі й неушкоджені війною. Але, найперше, нехай загляне це світло у так звані тимчасові «домівки» наших воїнів, наших захисників.
Господи! Просимо і молимо зберегти їм життя! Збережи їх під покровом Твоїм від поранення, хвороби, зради, полону, укріпи їхні серця, благослови і укріпи, подай їм серце мужнє на супротивників та ворогів. Ангела світлого пошли їм, а ворогам – страшного і жахливого, щоб зупиняв і проганяв їх і сміливість їхню на втечу перетворив. Господи, відніми від усіх, хто на битві знаходиться, будь-яке лихо, і в час, Тобою визначений, нехай повернуться у батьківський дім здоровими й неушкодженими.
Нехай ангели Господні, котрі є сьогодні у Вифлеємській печері свідками і радіють народженню Сина Божого, зітруть своїм крилом сльозу в тих, хто чекає повернення своїх рідних з війни чи полону, які не можуть розділити ту радість Різдвяну зі своїми рідними, бути присутніми на святковій вечері у своїх домівках.
А ми, коли будемо в колі своїх рідних, розділяючи Різдвяну радість, споживати кутю, згадаймо тих, хто загинув, захищаючи Україну і нас із вами.
Дорогі браття і сестри! Вітаю всіх із Різдвом Христовим і Новим роком! Бажаю всім здоров`я, стійкості та незламності духу.
Будемо молитися, щоб Господь найперше дарував мир Україні, просвітив наш розум і серце світлом Своєї премудрості і любові, щоб ніхто з нас ніколи не впадав у відчай. Будемо любити один одного і Україну нелицемірною любов`ю.
Христос Народився! Славімо Його!

Різдво Христове року 2023-го

Про нас Наш край

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page