На головну / Головні новини / У ДВОХ ГРОМАДАХ – СІМ «МЕРТВИХ» СІЛ
У ДВОХ ГРОМАДАХ – СІМ «МЕРТВИХ» СІЛ

У ДВОХ ГРОМАДАХ – СІМ «МЕРТВИХ» СІЛ

Щороку в Україні зникають десятки сіл. Ці села поки що залишаються на картах, але в них не проживає жодної людини і фактично це пусті хати та величезні зарослі.

Нещодавно аналітики на основі Державного реєстру виборців Україні порахували, що на початок листопада 2021 року в Україні існує 542 «мертві» села, де офіційно немає жодного зареєстрованого жителя.

Якщо проаналізувати ситуації в розрізі областей, то Сумщина в цьому нехорошому рейтингу займає 2-е місце із 73-ма населеними пунктами, де вже ніхто не живе (більше «мертвих» сіл лише на Полтавщині – 79).

У розрізі наших громад ситуація теж не радує. Так у Липоводолинській ТГ – два «мертвих» села – Липівське (Байрацький старостинський округ) і Мельникове (Беївський с/о).

У Синівській громаді налічується аж 5 населених пунктів, де кількість жителів – 0: с. Весела Долина (Подільківський с/о), с. Вовкове (Колядинецький с/о), с. Мар’янівка і с. Нестеренки (Саївський с/о), с. Тарасенки (Капустинський с/о).

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page