На головну / Головні новини / Мобільна медична команда наближає медичні послуги до сільських жителів
Мобільна медична команда наближає медичні послуги до сільських жителів

Мобільна медична команда наближає медичні послуги до сільських жителів

У Липоводолинській громаді стартував проєкт із відновлення доступу до медичних послуг для жителів віддалених населених пунктів. Мобільна медична команда, що включає сімейного лікаря, медичну сестру, психолога та фахівця з соціальної роботи, регулярно відвідує села та надає безкоштовну первинну медичну допомогу, психологічну підтримку і соціальні консультації.

Проєктом передбачено, що мобільні медичні команди під час виїздів здійснюють чотири види медичних обстежень: на цукровий діабет; серцево-судинні захворювання; хронічне обструктивне захворювання легень; втрату слуху. Окрім того, ММК на місці можуть проводити додаткову діагностику: електрокардіографію, отоскопію, офтальмоскопію, вимірювання гостроти зору, за потреби – УЗД-діагностику, аналізи на холестерин, тропінін, ВІЛ, вірусні гепатити B і С тощо.

– Перший виїзд був здійснений 29 травня в Яганівку, – каже головна лікарка Липоводолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник. – Сімейна лікарка Маргарита Таценко і сестра медична Аліна Супрун проводили скринінг на цукровий діабет, гіпертонію, ХОЗЛ, інший спектр діагностичних аналізів та медичних оглядів. Під час другого виїзду 12 червня в Кімличку до ММК доєдналися спеціалісти: кардіолог Яна Ткаченко, офтальмолог Ніна Молошна, невропатолог Едуард Шматко і отоларинголог Василь Дахно. Зазвичай на прийом приходить близько 20 осіб, основні скарги – високий тиск, головний біль, болі в спині тощо. Лікар на місці вимірює рівень цукру в крові, бере аналіз на холестерин, робить електрокардіограму, виписує  рецепт на «Доступні ліки», по мірі необхідності спрямовує пацієнта до вузькопрофільних спеціалістів.

До складу мобільної медичної команди входять і працівники соціальної сфери. Директорка центру соціального обслуговування Лариса Шкура і психологиня Вікторія Борисенко надають соціальне та психологічне консультування.

 

Про нас Наш край

Перевірте також

Синівський будинок-інтернат планують розширити

Синівський будинок-інтернат планують розширити

У Синівській громаді розглядають можливість розширення Синівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб із …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page