На головну / Головні новини / Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді
Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді

Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді

«Наш край» вивчивши думки жителів Липової Долині щодо необхідності встановлення нових конструкцій для відпочинку дітей та встановлення сучасної спортивної площадки біля центрального парку. Мова йде про дитяче містечко, яке колись називали “Сказка”. 

Мами, які проводять годину зі своїми дітками у центральному парку на майданчику, кажуть, що він справді застарів, малечі буває нудно, бо мало конструкцій для розваг. 

Такі думки мають підстави, адже востаннє дитяче містечко поповнювалося новими конструкціями дуже давно. А паркова зона залишається головним місцем зустрічі багатьох мешканців: і під час різних заходів, і щодня. На їхню думку, відновлення «дитячого містечка» у центрі Липової Долині було б логічним кроком для того, щоб зробити серце селища привабливим та багатофункціональним.

Що ж показало опитування ПК?

Відповіли на запитання редакції 152 особи. Як показало опитування, потреба в оновленні та розширенні місць для відпочинку та фізичної активності дітей у центрі Липової Долині є. Більшість тих, хто відповідав на запитання, вважають, що у селіщі не вистачає конструкцій на дитячій площадці та сучасних спортивних тренажерів. Результати свідчать про загальний інтерес мешканців до покращення умов для активного відпочинку.

Серед головних результатів:

 Оновлення дитячих майданчиків

Більшість опитаних вважають, що у селищі недостатньо сучасних конструкцій на майданчику. Деякі читачі пишуть, що у Липовій Долині є й інші місця, де можна встановлювати дитячі майданчики, де батьки можуть безпечно провести час із дітьми. Це особливо важливо для сімей із маленькими дітьми.
На запитання «Як ви вважаєте, чи потрібно обновити нові сучасні конструкції дитячий майданчик у центрі Липової Долині?» «Так» відповіли 136 респондентів (89,5%), «Ні» – 10, решта відповідали: «Мені цікавити Роменська 76, бо там гуляє дуже велика кількість дітей», «Не на часі», «Майданчики у задовільному стані» , «Є пріоритетні потреби» тощо.
Можна сказати, що багато батьків очікують на появу нових безпечних та сучасних зон для своїх дітей, де кожен міг би знайти місце для гри — від малечі, що досліджує світ пісочниці, до старших дітей, які мріють про каруселі та гірки. Чимало місцевих жителів наголосили, що наявні майданчики вже не відповідають сучасним стандартам, а деякі з них давно потребують ремонту. Не вистачає каченят, будиночків, пісочниць.

Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді

 

 Спортивна інфраструктура для молоді

Значна частина опитаних підтримала створення спортивних зон саме з вуличними тренажерами. Встановлення тренажерів та спортивних майданчиків могло б залучити більше людей до активного способу життя.
«Чи хочете ви бачити в центрі селища сучасний спортивний майданчик, наприклад, з вуличними тренажерами тощо?». «Так» на це запитання відповіла 131 особа (86,2%), «Ні» – 16 (10,5%). Серед відповідей були й такі: «Після перемоги», «Так, після закінчення війни», «Всі кошти на ЗСУ!!!», «Не на часі»…

У коментарях багато мешканців підкреслили важливість облаштування майданчиків у кількох мікрорайонах, а не лише в центральній частині селища. Жителі деяких вулиць пропонують створити майданчики ближче до житлових місць для зручності доступу.
«Як ви вважаєте, чого не вистачає в Липовій Долині для дозвілля й фізичного розвитку молоді та відпочинку маленьких дітей? Чи всього достатньо?», – таким було ще одне запитання.

«На мою думку, не вистачає сучасних спортивних інвентарів, добре обладнаної пісочниці, різного тематичного обладнання (кораблі, автомобілі та інше), гойдалок. Дуже важливо, щоб майданчик був не тільки гарним, але й безпечним та інклюзивним».

«На сьогоднішній день дякую за те, що маємо. У майбутньому хотілося б урізноманітнити майданчик дитячими розважальними “елементами” (гойдалки, каруселі, м’яке покриття, пісочниця, лабіринти…) Хотілося б дитину водити на розвивальні майстер класи, музичні дитячі концерти, театральні виступи».


«Як ви вважаєте, чого не вистачає в маленьких селах громади для проведення дозвілля і відпочинку дітей? Чому такі питання не виникають?».


«Вуличних тренажерів, стадіону на території школи».


«Скейтпарку, басейну, ролледрому, катка».


«Не вистачає на лузі біля річки комплексу з літніми басейнами для дітей і дорослих… так як немає водойми на території селища. Це відносно дешево і зручно!»


«Куди вже більше!? А про села хоч трохи хтось дбає, адже там же такі самі діти і з тієї самої ОТГ. Коли відбувалась реформа, “золоті гори” обіцяли. А все залишається в центральній громаді, а всім решта, “що крізь пальці протече”. Що зробили сільські ради, то за 5 років нічого не покращало, лише “розвалили”…».


«Не вистачає питної води біля дитячого майданчика – колодязя чи колонки з питною водою».


«Дитячих зон для різновікових груп дітей! Ненормативна лексика звучить від старших діток, а менші, як губка, вбирають їх. Інколи дорослому і то некомфортно слухати це! Тому було б дуже добре щоб діти молодшого віку бавились в одному місці, а школярі в іншому».


«Лавочок у парку, щоб посидіти в тиші».


«Сучасних майданчиків з безпечним м’яким покриттям та гарним обладнанням для дозвілля діток, також немає в селищі вуличних тренажерів».


«Хай закінчується війна швидше. Тата й мами повертаються додому живі й здорові, адже це найкраще для фізичного та психологічного здоров’я дитини. У мирній та спокійній країні батьки самі потурбуються про розвиток молоді».


«Бігової доріжки, доріжки для їзди на самокатах чи роликах, велосипедних доріжок тощо».


«Туалету для діток, пісочниці».


«Недостатньо. Біля пожежної частини встановити вуличні тренажери для молоді + дитячий майданчик. Майданчики по селищу на вулицях Бойківській, Полтавській, Покровській та Миру (там люди вже давно просили)».


«Тих самих майданчиків, але не в центрі, і в районі п’ятиповерхівки, а й по інших вулицях села, адже там теж діти є, а у батьків не завжди є можливість повести до центру своїх дітей. І звичайно ж не проти до майданчиків вуличні тренажери».


«Не вистачає ігрового обладнання саме для маленьких діток (1-3+ роки). На центральній площадці крім гірки та 1 качелі їм робити нічого».

Ось такі є думки мешканців, які взяли участь у опитуванні «Нашого краю».

  Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді    Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді            Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді    Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді            Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді         Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді           Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді          Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді             Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді         Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді      Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді         Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді                  Жителі Липової Долини потребують нових майданчиків для дітей та тренажерів для молоді                                                 

Звичайно, побажання багато і досить різні. На часі вони, чи – не – інше питання. Але зараз, напевно, як ніколи, треба дбати про ментальне здоров’я дітей, їхнє розвиток.

Результати опитування наша редакція повідомить Липоводолинській селищній раді й, сподіваємось, побажання мешканців будуть враховані під час виконання робіт із впорядкування території наступного року.

Ця публікація підготовлена ​​у співпраці з Українською Асоціацією Медіа Бізнесу та за підтримки ЮНЕСКО, за фінансування народу Японії. Автори несуть відповідальність за вибір та виклад фактів, що містяться в цій публікації, а також за висловлені думки. які не обов’язково належить ЮНЕСКО та жодним чином не зобов’язують Організацію.

Про нас Наталія Шутько

Директорка ТОВ "Газета "Наш край", редакторка газети "Наш край", сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Громадська організація організувала змагання зі стрільби

Громадська організація організувала змагання зі стрільби

З нагоди Дня Захисників і  Захисниць  України в спортивному клубі “Липова Долина”  відбулися змагання зі …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page