На головну / Головні новини / ДО АКЦІЇ “16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА” ДОЛУЧИЛОСЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
ДО АКЦІЇ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА" ДОЛУЧИЛОСЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

ДО АКЦІЇ “16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА” ДОЛУЧИЛОСЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

З 25 листопада по 10 грудня в Україні триває акція «16 днів проти насильства». Вона проводиться, щоб привернути увагу суспільства до насильства в сім’ї, закликає до подолання такої проблеми та захисту прав жінок, а також дітей, постраждалих внаслідок домашнього насильства.

Як повідомила редакції “Нашого краю” головний спеціаліст відділу “Липоводолинське бюро правової допомоги” Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерія Тернова, до бюро правової допомоги звертаються жінки, які постраждали через домашнє насильство. Працівники надають їм правову інформацію щодо протидії домашньому насильству, захисту свої прав шляхом звернення до правоохоронних, судових та інших органів влади,  практику застосування термінових та обмежувальних приписів, про відповідальність за домашнє насильство та порушення вимог про терміновий і обмежувальний припис в тому числі.

Таким жінкам вручаються інформаційні матеріали щодо запобігання  протидії домашньому насильству, проте,  зі слів Валерії, вони належать до особливої категорії клієнтів бюро, які щонайперше потребують моральної підтримки, а часом – і допомоги психолога. Іноді жінці важко зізнатись про те, що вона потерпає від побоїв чи образ чоловіка, мова вже не йде про виклик поліції у своє помешкання чи подання заяви в поліцію про домашнє насильство. Тому фахівці іноді допомагають постраждалим  складати такі заяви, а також, за потреби,  здійснюють супровід клієнтки  до відділення поліції.


До відома громадян:
Липоводолинське бюро правової допомоги тимчасово знаходиться за адресою:
42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 32 
тел. (05452) 5-15-37
e-mail: lypovodolynske@legalaid.sm

 

Про нас Наш край

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page