На головну / Головні новини / КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ 316 ІНФІКОВАНИХ
КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ  316  ІНФІКОВАНИХ

КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ 316 ІНФІКОВАНИХ

Станом на 3 грудня 2020 року в районі було 316 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, серед них семеро дітей. Одужали 214 осіб. Про це редакції повідомив заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Базарний.

На жаль, четверо людей пенсійного віку, в яких був підтверджений ковід, померли (з них троє померли в стаціонарі).  Всі вони мали супутні захворювання.

– Яка тенденція на Липоводолинщині, можливо кількість хворих зменшується чи ступінь важкості захворювання інший? Яка ситуація з місцями для лікування в стаціонарі?– запитуємо в лікаря.

– Ситуація із захворюваністю, на жаль, не змінюється. Людей, які звертаються за медичною допомогою, не меншає, – говорить Олександр Базарний. –  Добре те, що більшість хворих вже одужала. Також переважна більшість хворих лікуються в амбулаторних умовах і не потребують госпіталізації. Якщо ж вона потрібна, то місця в стаціонарі Роменської лікарні є. Для того, щоб хворий з відповідними клінічними критеріями  був госпіталізований, необхідна попередня домовленість сімейного лікаря. За таких умов екстрена медична служба доставляє хворого в стаціонар.

Раніше була проблема з отриманням результатів тестування на коронавірус. Їх чекали із Сумської лабораторії по декілька днів, а інколи й більше тижня. Тепер, за словами Олександра Базарного, такої проблеми немає. Наприклад, позавчора в Суми відправлено більше чотирьох десятків тестів, а вчора отримали їх результати. Серед них було 26 позитивних і 18 негативних.  Якщо врахувати, що тести роблять тільки тим хворим, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, то виходить, що поряд із коронавірусом люди інфікуються і хворіють іншим видами ГРВІ. «Так, інших вірусних інфекцій у холодну пору року ніхто не відміняв, а корона вірус продовжує наступати. – підтверджує лікар. – Тому всім треба бути особливо обережними і уважними до свого здоров’я. Дотримуйтеся маскового режиму, носіть засоби індивідуального захисту, часто мийте руки і користуйтеся антисептиками, дотримуйтеся соціальної дистанції.  При перших ознаках гострого респіраторного захворювання залишайтеся вдома, ні з ким не контактуйте і звертайтеся до лікаря. Іншого шляху уникнути інфікування  немає».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page