На головну / Головні новини / ЖИТТЯ У ВЕЛИКОМУ ЛІСІ – БЕЗ МАГАЗИНУ, ТРАНСПОРТУ, МЕДПУНКТУ
ЖИТТЯ У ВЕЛИКОМУ ЛІСІ - БЕЗ МАГАЗИНУ, ТРАНСПОРТУ, МЕДПУНКТУ

ЖИТТЯ У ВЕЛИКОМУ ЛІСІ – БЕЗ МАГАЗИНУ, ТРАНСПОРТУ, МЕДПУНКТУ

До редакції «Нашого краю» звернулися жителі села Великий Ліс Колядинецької сільської ради з таким листом:

Доброго дня, редакціє!

У нашому селі більшість населення – пенсіонери. Живемо у повній самоізоляції (як рекомендує Міністерство охорони здоров’я): автобуси в село не заїжджають, магазину немає, медпункт закритий. Тільки у нас така ситуація не лише в період карантину, а роками.

Пенсіонери вже не можуть пішки сходити на головну садибу – в Колядинець. Не в усіх є машини, не всі вміють їздити на велосипеді, щоб поїхати куди потрібно. Тож що робити – без хліба й ліків сидіти? Про ці наші проблеми ви вже писали в минулому році. Ніяк вони за рік не вирішилися. Хотілося б ще раз нагадати сільському голові, районним керівникам, що в маленьких селах теж живуть люди. Вони й так отримують мізерні зарплати й пенсії чи взагалі сидять без роботи й виживають тільки з свого господарства, тож виходить, не заслуговують на елементарне – свіжу буханку хліба чи допомогу фельдшера?

Мабуть, не варто сподіватися, що у Великий Ліс заїжджатиме автобус, так хоч би колгоспну маршрутку із Колядинця до села пустили хоч кілька разів на тиждень. Ходили вже неодноразово на прийом у сільську раду, та «віз і нині там». Можливо, після публікації в газеті щось зрушиться з місця?”

Ми зателефонували Колядинецькому сільському голові Юрію Швидкому й переадресували йому задані великолісцями питання. Ось що він відповів:

– Ситуацію я знаю. Дійсно, у Великому Лісі немає магазину, відсутнє транспортне сполучення і не працює медпункт. Ми проводимо роботу, щоб вирішити ці проблеми. Зокрема, є напрацювання по відкриттю магазину й медпункту. Відповідні рішення будуть виноситися на сесію сільської ради, сподіваюся, що депутати дадуть «добро».

По питанню автобусного сполучення: після завершення карантину маршрутка місцевого сільськогосподарського підприємства буде, як і раніше, підвозити людей до Колядинця. Щодо рейсів на Липову Долину – вся надія на районну владу й на Липоводолинську громаду.

Про перспективи налагодження автобусного сполучення між райцентром і Великим Лісом ми запитали у начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля РДА Анатолія Голодного. Ось що з’ясували:

– На сьогодні питання здійснення рейсів територією Липоводолинського  району автобусом «Еталон», що придбаний за кошти районного бюджету і переданий в Липоводолинську ОТГ, практично вирішене. Розроблено маршрути, залишилося пройти ряд затверджень в обласному центрі. Про це ми пізніше детальніше розповімо вашим читачам. Поки що можу сказати, що у Великий Ліс автобус буде їздити один раз на тиждень (попередньо по вівторках): вранці привозитиме людей в Липову Долину, після обіду – відвозитиме назад у село.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Юні липоводолинці активно освоюють освітньо-дозвіллєвий простір

Юні липоводолинці активно освоюють освітньо-дозвіллєвий простір

Перші тижні роботи LD Club, створеного в рамках проєкту, реалізованого Липоводолинською селищною радою спільно з …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page