На головну / Головні новини / Учнівське кафе «Успіх» успішно працює в Синівці
Учнівське кафе «Успіх» успішно працює в Синівці

Учнівське кафе «Успіх» успішно працює в Синівці

Дванадцята година дня. В приміщенні Синівського професійного аграрного ліцею гостинно відчиняє двері учнівське кафе з промовистою назвою «Успіх». Столики заповнюються відвідувачами, які прийшли пообідати чи спробувати смачні десерти. Учні закладу швидко і професійно приймають і виконують замовлення. Салати, перші страви, гарніри, м`ясне, солодке, напої  – все можна придбати за дуже демократичними цінами.

Учнівське кафе «Успіх» успішно працює в Синівці

– В рамках обласного конкурсу проектів серед учнів закладів професійно-технічної освіти бізнес-проект Таміли Оксьом і Марини Борщ «Як започаткувати власну справу» з відкриття учнівського кафе здобув 1 місце, – розповідає методистка ліцею Юлія Підлісна. – Дівчата розробили бізнес-план в системі соціального підприємництва, мета якого – не просто заробляти кошти, а й навчати учнів різним компетентностям – підприємницьким, соціальним тощо. Сьогодні наші ліцеїсти втілюють у життя практичний етап. У закладі організовано учнівське кафе, кухарі-кондитери в лабораторії готують відповідно до програми й бізнес-плану різноманітні страви, а продавці реалізують їх за доступними цінами.

Що цей соціальний проект не заради прибутку – зрозуміла, ознайомившись із позиціями меню. Наприклад, салат коштує 10-12 грн, суп – 10 грн, тефтелі – 16 грн, картопляне пюре – 10 грн, желе – 9 грн, десерт «Панакота» – 10 грн, узвар – 4 грн. На жаль, не було часу спробувати якусь страву, та за відгуками відвідувачів, тут усе смачне.

 Кафе пропонує свої послуги не лише ліцеїстам: кожен мешканець Синівки чи гість села може відвідати заклад із 12.00 до 13.30. Рівно опівдні тут вже був «аншлаг» – практично без вільних місць за столиками.

За словами майбутніх кухарів-кондитерів і продавців, їм дуже подобається практикуватися на різних позиціях роботи в кафе. Така можливість є в учнів усіх курсів. Реалізація проекту дає ліцею можливість навіть отримувати невеликий прибуток, частину якого використовують на потреби Збройних Сил України.

Вже незабаром результати проекту Синівський ПАЛ буде презентувати на рівні області. Та вже зараз можна сказати, що кафе внесло свіжий струмінь у діяльність закладу і має популярність серед синівчан.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

У Капустинцях встановили нову фотозону

У Капустинцях встановили нову фотозону

 Справжні патріоти свого села живуть у Капустинцях. Один із них – Сергій Іванович Тарасенко. Як …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page