На головну / Головні новини / Чи з`явиться сучасний дитячий майданчик у Довгій Луці?
Чи з`явиться сучасний дитячий майданчик у Довгій Луці?

Чи з`явиться сучасний дитячий майданчик у Довгій Луці?

У селі Довга Лука Байрацького старостату проживає більше 20 дітей віком до 16 років. У літній період, за рахунок приїжджаючих до дідусів-бабусь, їх кількість збільшується майже вдвічі. Та, на жаль, тут немає облаштованого дитячого майданчика. Мешканці звернулися до місцевої влади з проханням встановити таку конструкцію, щоб діти могли проводити вільний час, граючись із однолітками на свіжому повітрі. Врешті-решт, щоб пришвидшити справу, почали облаштовувати майданчик власноруч.

– Я мешкаю в Довгій Луці вже 10 років, і увесь цей час місця для дитячого дозвілля в селі не було, – каже одна з ініціаторок Ірина Краснобрижа. – Хоч ми й невеличкий населений пункт без ФАПу, клубу, школи, та у нас мешкають дорослі й діти, які хочуть хоч якихось зручностей. У травні цього року ми подали звернення до Липоводолинської селищної ради з проханням встановити дитячий майданчик у селі. Та процес очікування виділення коштів із селищного бюджету – справа нешвидка, тож вирішили розпочати роботи власними силами.

За словами пані Ірини, до ініціативної групи, крім неї, увійшли Ніна Кизим, Аліна Мовчан, Ніна Гладка і Тетяна Кизим. Разом із іншими мешканцями визначили місце для дитячого майданчика – в центрі, біля приміщення магазину. Розчистили територію, вкопали колеса, виготовили з пеньків лавки, з розпиляних колод – дитячий автомобіль. Облаштували дві пісочниці – з піском допомогло ТОВ «Альянс» (керівник Іван Демченко). Гуртом скинулися на фарбу та розфарбували виготовлені конструкції в яскраві кольори.

Чи з`явиться сучасний дитячий майданчик у Довгій Луці?

Але для повноцінного дитячого майданчика цього мало. Люди хочуть, щоб на площадці були різні сучасні гойдалки, гірка, спортивні споруди тощо.

– Хоча мої діти вже давно виросли, та болить за дітлахів односельців, які не мають де гратися, – каже Ірина Краснобрижа. – Сподіваємося, що в липні селищна рада винесе на розгляд сесії питання про виділення коштів на встановлення дитячого майданчика в Довгій Луці, а депутати підтримають це рішення. Наші діти з нетерпінням цього чекають.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Чекати пошту чи машину з хлібом в Галаївці тепер комфортніше

Чекати пошту чи машину з хлібом в Галаївці тепер комфортніше

Є в селі Галаївець на вулиці Вишневій місце, куди регулярно приїжджає машина з товарами повсякденного …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page