На головну / Головні новини / КУДИ СИНІВЧАНАМ ДІВАТИ СМІТТЯ ТА ЯК МЕШКАНЦЯМ ДОВЖИКА ДОБИРАТИСЯ ДО ЦЕНТРУ ГРОМАДИ?
КУДИ СИНІВЧАНАМ ДІВАТИ СМІТТЯ ТА ЯК МЕШКАНЦЯМ ДОВЖИКА ДОБИРАТИСЯ ДО ЦЕНТРУ ГРОМАДИ?

КУДИ СИНІВЧАНАМ ДІВАТИ СМІТТЯ ТА ЯК МЕШКАНЦЯМ ДОВЖИКА ДОБИРАТИСЯ ДО ЦЕНТРУ ГРОМАДИ?

Не проходить і тижня, щоб до редакції не йшли читачі зі своїми питаннями. Цього разу до нас завітав житель Синівки, який розповів про дві проблеми, які хвилюють не лише його, але й й десятки, а то й сотні інших мешканців села.

Перша проблема – аварійний стан дерев’яного містка, що допомагає долати дорогу між Синівкою і Довжиком коротким шляхом.

«Цей міст побудований ще за «царя Гороха», – розповів чоловік. – Капітальний ремонт цієї споруди був у «колгоспні часи». В останні роки, коли фінансових можливостей для здійснення масштабних робіт вже не було, його спроможність витримувати людей і легкові машини забезпечували синівчани власними силами: за потреби виходили на толоку, залучалися робітники сільської ради з благоустрою, працівники сільськогосподарських підприємств, ліцею, підсипали, міняли трухляві дошки і т. д.».

За словами співрозмовника, на даний час по мосту легкова машина вже не проїде. А це дуже незручно для жителів Довжика, яким потрібно долати великий гак по розбитій дорозі, щоб потрапити в центр громади, і синівчан, які мають за мостом городи і сінокоси. Чоловік говорив, що жителі цих двох сіл зверталися у сільську раду й до відповідного депутата ОТГ, та реакції не дочекалися.

Інше питання, яке хвилює синівчан – відсутність централізованого вивозу сміття. Як розповів гість редакції, за каденції попереднього сільського голови у селі був налагоджена така система: кожного вівторка люди виставляли за двори пакети і мішки з сміттям, а транспорт сільгосппідприємства проїжджав по вулицях і безкоштовно забирав їх. Потім непотріб вивозився на одне сільське сміттєзвалище.

«Після утворення ОТГ все заглохло, – обурювався чоловік. – Зникла ця послуга для людей, кожний залишився сам на сам із сміттям, і викидає його куди заманеться: на розвалини старої бригади, у найближчі ярки та лісопосадки. В результаті забруднюється навколишнє середовище, руйнується екосистема. Нашій сільській владі треба оперативніше якось реагувати, бо скоро Синівка потоне в горах сміття».

Пояснити своє бачення ситуації з містком і вивозом сміття та розповісти про можливі шляхи вирішення цих проблем ми попросили Синівського сільського голову Андрія Воробйова, направивши до сільської ради відповідне звернення. Публікуємо цю відповідь:

«При обстеженні дерев’яного містка між Синівкою і Довжиком було виявлено, що основні конструкції зношені повністю і проведення «косметичного ремонту» не вирішить проблеми. Коштів на заміну цих конструкцій, а це близько 2 млн гривень, сільська рада на сьогодні не має. Було прийняте, як ми вважаємо, виважене рішення про зведення тимчасової конструкції, яка дасть можливість безперебійно переміщатись як легковому транспорту, так і пішоходам.

Щодо припинення надання жителям с. Синівка безкоштовної послуги з централізованого вивозу сміття. Сміттєзвалище, куди вивозилося сміття, не є санкціонованим; на нього відсутні будь-які дозвільні документи. Розміщене сміттєзвалище в сосновому лісі, неподалік річки Грунь, де відпочивають люди.

Сільською радою проводиться робота по відведенню місця для санкціонованого сміттєзвалища з подальшим виготовленням необхідних дозвільних документів».

КУДИ СИНІВЧАНАМ ДІВАТИ СМІТТЯ ТА ЯК МЕШКАНЦЯМ ДОВЖИКА ДОБИРАТИСЯ ДО ЦЕНТРУ ГРОМАДИ?

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page