На головну / Головні новини / ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ЕНТУЗІАСТИ ВЗЯЛИСЯ ОБЛАШТОВУВАТИ ОДИН ІЗ ЯРКІВ ПІД ГІРСЬКОЛИЖНІ СПУСКИ
ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ЕНТУЗІАСТИ ВЗЯЛИСЯ ОБЛАШТОВУВАТИ ОДИН ІЗ ЯРКІВ ПІД ГІРСЬКОЛИЖНІ СПУСКИ

ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ЕНТУЗІАСТИ ВЗЯЛИСЯ ОБЛАШТОВУВАТИ ОДИН ІЗ ЯРКІВ ПІД ГІРСЬКОЛИЖНІ СПУСКИ

Інформація про ініціативу місцевої молоді – облаштування гірськолижних спусків у районі вулиці Бойківської, що в Липовій Долині, – швидко поширилася в одній із соцмереж. «Працюємо над гірськолижними спусками в Липовій Долині (6 доріжок), загальна довжина яких становить 1,6 км. Надіємося, що з усім справимося до зими! А що думаєте ви про цю ідею, мені важлива ваша думка!» – написав на своїй сторінці у Фейсбук житель райцентру Роман Штанько, звертаючись до земляків.

Повідомлення зібрало безліч коментарів, у яких були і схвальні відгуки, і щире здивування, і пропозиції про посильну допомогу. Редакція, зважаючи на резонанс, не могла не розпитати автора допису, як планується втілювати в життя такий нетиповий для нашого селища задум. 

 Разом із Романом Штаньком і Валентином Крупським їдемо на місце, де й будуть пролягати майбутні лижні спуски. Це ярки, розташовані в районі вулиці Бойківської, які в народі називають “Ємцевим проваллям”. За словами хлопців, саме ці бугри, між якими є кілька балок різної довжини й крутості, гарно підходять для облаштування спусків різного рівня: для лижників-початківців, середнячків, профі тощо.

ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ЕНТУЗІАСТИ ВЗЯЛИСЯ ОБЛАШТОВУВАТИ ОДИН ІЗ ЯРКІВ ПІД ГІРСЬКОЛИЖНІ СПУСКИ
    Роман Штанько ділиться планами по облаштуванню спусків

Довгий час у цих ярках не було нічого – лише сміття, що залишалося від «любителів» відпочинку на природі. Після генерального прибирання, яке робили власними силами та з допомогою техніки ТОВ «Мрія», територія виглядає охайно й привабливо. Якщо взимку ці схили покриє сніговий покрив, любителі зимових видів спорту матимуть гарне місце для активного відпочинку.

– Хлопці, звідки виникла така цікава ідея? – запитую.

– Кілька місяців тому власники старої хати на Бойківці запропонували придбати будівлю під розбір, – відповідає Роман Штанько. – Нещодавно знайшов час, щоб глянути, що там за хата. Коли вийшов на її задній двір – побачив ці бугри. Оскільки сам захоплююсь гірськолижним спортом, відразу уявив, як між ними можуть пролягти кілька трас для катання на лижах чи сноуборді. Переговорив із друзями, фанатиками даних видів спорту. Всі позитивно оцінили мій задум. Тож для себе вирішив: а чому б і не спробувати? Отримав підтримку цієї пропозиції й від директора ТОВ «Мрія» Івана Миколайовича Чайки.

Оскільки ці ярки – не приватна територія, цікавлюся у співрозмовника, чи можна її облаштовувати ось так, за власної ініціативи.

– Ми не збираємося якимось чином руйнувати чи переробляти ці бугри, – пояснює Роман. – На даний момент ми лише прибираємо сміття, яке накопичувалося тут роками, розчищаємо схили від порослі. Дерев по ярках не чіпаємо, лише обрізаємо сухе гілля. В деяких місцях, щоб вирівняти поверхню і зробити спуски більш плавними, може, доведеться трохи їх підчистити. А так втручання в природний ландшафт цієї території буде мінімальним. Нижня частина спусків розташовуватиметься на приватній території, проте об’єкт буде відкритим для всіх бажаючих. До речі, влітку в цих ярках зручно ганяти любителям квадроциклів і мотоциклів.

– Тож ви вважаєте, що в Липовій Долині багато прихильників катання на лижах чи сноубордах, і ваша пропозиція матиме попит серед місцевих мешканців? – цікавлюсь у хлопців.

– Зима покаже, – відповідають вони. – Принаймні, лише серед наших знайомих таких набереться не один десяток. Судячи з позитивних відгуків липоводолинців у соцмережах, сподіваємося, що наш задум принесе суспільну користь. Ні для кого не секрет, що для молоді розваг у нашому селищі практично немає. Тож чому б і не запропонувати людям провести час на лижах чи сноуборді? Головне, щоб зими були зі снігом…

ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ЕНТУЗІАСТИ ВЗЯЛИСЯ ОБЛАШТОВУВАТИ ОДИН ІЗ ЯРКІВ ПІД ГІРСЬКОЛИЖНІ СПУСКИ
               По цій балці має пролягти майбутня лижна траса

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Юні липоводолинці активно освоюють освітньо-дозвіллєвий простір

Юні липоводолинці активно освоюють освітньо-дозвіллєвий простір

Перші тижні роботи LD Club, створеного в рамках проєкту, реалізованого Липоводолинською селищною радою спільно з …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page