На головну / Головні новини / ВЖЕ ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ ДОВЖАНИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА
ВЖЕ ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ ДОВЖАНИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

ВЖЕ ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ ДОВЖАНИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

Іменини села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізації. От і цього року, 16 червня, на Трійцю, зазвичай тихий та нелюдний Довжик став оживати від гулу машин, розмов, дитячих голосів – кожен поспішав до своєї рідної малої батьківщини.

Яна Нога розпочала концерт піснею «Ми запрошуємо вас друзі на гостину», тим самим запросивши кожного підійти поближче до імпровізованої сцени. Ведуча, зі слів Павла Філя, розповіла трішки історії щодо створення «Довжанського  Братства» та роздала календарики на 2019 рік, на зворотньому боці яких розміщено емблему цієї спільноти. Павло Філь також передав громаді прапор Братства. На ньому зображений Довжанський млин, який у 1971 році  був вивезений з Довжика до Переяслав-Хмельницького і розміщений у музеї. До речі, емблему і прапор Братства розробили Павло Філь, Борис Сергієнко та Володимир Філь.

За активну життєву позицію, добросовісну багаторічну працю та з нагоди дня села Довжик грамоти та подарунки отримали сім’ї Кулибаб, Шийко та Кравченко.

Цікавий концерт подарували глядачам артисти Синівського будинку культури та вокальний ансамбль «Веселухи» Підставського клубу. А по закінченню свята всіх гостей чекала «довжанська каша».

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page