На головну / Головні новини / ЖІНКИ СТАРШЕ 40 РОКІВ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ МАМОГРАФІЮ БЕЗКОШТОВНО
ЖІНКИ СТАРШЕ 40 РОКІВ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ МАМОГРАФІЮ БЕЗКОШТОВНО

ЖІНКИ СТАРШЕ 40 РОКІВ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ МАМОГРАФІЮ БЕЗКОШТОВНО

Така можливість з’явилася з 1 квітня, в рамках другого етапу медичної реформи. Як розповів заступник головного лікаря Липоводолинського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Базарний, обстеження здійснюється за направленням сімейного лікаря або лікаря-терапевта, з яким у пацієнтки укладена декларація.

Лікар видає безкоштовне направлення жінкам віком 50-69 років незалежно від показань (один раз на два роки), та віком від 40 років за наявності факторів ризику.

Такими факторами ризику є: обтяжений спадковий анамнез; пізнє перше дітонародження (30 років і пізніше); безпліддя; пізня менопауза (55 років і більше); тривала гормонозамісна  терапія менопаузи; постменопаузальне ожиріння; вживання алкоголю та куріння; показання за наявності відповідного захворювання.

Лікар дає направлення в електронному вигляді, яке за потреби можна роздрукувати. З ним пацієнтка може звертатися в будь-який заклад на території України, який заключив договір із Національною службою здоров’я за пакетом медичних гарантій «Мамографія». В Сумській області це такі лікарні: Роменська ЦРЛ, Конотопська ЦРЛ, Охтирська ЦРЛ, Сумський обласний онкологічний диспансер, Сумський обласний перинатальний центр, Сумська центральна районна лікарня, Сумський обласний діагностичний центр і ПП «Флоріс».

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page