На головну / Головні новини / В РАЙОНІ – 36 КЛАСІВ, ДЕ НЕМАЄ ЖОДНОГО УЧНЯ
В РАЙОНІ - 36 КЛАСІВ, ДЕ НЕМАЄ ЖОДНОГО УЧНЯ

В РАЙОНІ – 36 КЛАСІВ, ДЕ НЕМАЄ ЖОДНОГО УЧНЯ

В Україні існує загальна тенденція до зниження  народжуваності. У зв’язку з цим, хочеться нам того чи ні, зменшується кількість учнів і в школах району. Чимось із області фантастики здаються розповіді старшого покоління, що, до прикладу, в Капустинцях в 60-х роках минулого століття на паралелях було по два класи, причому в кожному з них –  по 20-30 учнів…

Редакція вирішила з’ясувати, скільки у 2020-2021 навчальному році залишилося по школах класів та учнів у них. Дані трьох відділів освіти звели в спільну таблицю.

Як бачимо, у школах залишається 107 повних класів. 15 класів (де менше п’яти учнів) вважаються неповними, в них навчання школярі здійснюють за індивідуальною програмою. Нульових класів в освітніх закладах району – 36.

За парти цьогоріч не сіли першокласники у Семенівській, Панасівській, Капустинській школах, Яснопільщанському, Колядинецькому НВК. Треті класи відсутні відразу в семи закладах – у селах Московське, Семенівка, Суха Грунь, Панасівка, Яснопільщина, Подільки, Капустинці. Лише по чотири повних класи мають сьогодні Семенівська, Подільківська і Капустинська ЗОШ, по п’ять – Байрацький і Московський НВК, а це ж заклади І-ІІІ ступенів. І навіть у Беївському та Колядинецькому навчально-виховних комплексах у 2021 році не буде випускників.

Пропонуємо читачам самостійно проаналізувати ситуацію з кількістю учнів в районі, ознайомившись із таблицею.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page