На головну / НОВИНИ / У СИНІВЦІ – ЧОТИРИ ПРЕТЕНДЕНТИ НА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ І 73 КАНДИДАТИ НА 22 ДЕПУТАТСЬКІ МАНДАТИ
У СИНІВЦІ - ЧОТИРИ ПРЕТЕНДЕНТИ НА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ І 73 КАНДИДАТИ НА 22 ДЕПУТАТСЬКІ МАНДАТИ

У СИНІВЦІ – ЧОТИРИ ПРЕТЕНДЕНТИ НА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ І 73 КАНДИДАТИ НА 22 ДЕПУТАТСЬКІ МАНДАТИ

Завершивши пізно увечері 24 вересня прийом документів, Синівська сільська територіальна виборча комісія підсумувала списки претендентів і ось що розповіла редакції.

– Маємо чотирьох претендентів на Синівського сільського голову, – говорить голова комісії Тамара Верхольотова. – Самовисуненням подали документи приватний підприємець із Полтави, уродженець с. Капустинці Петро Ващенко і нинішній Синівський сільський голова Андрій Воробйов. Партія «Слуга народу» висунула кандидатуру тимчасово непрацюючого Олега Тихоненка, партія «Пропозиція» – голову фермерського господарства «Поділля-Інвест» Івана Марченка.

Щодо кандидатів у депутати Синівської сільської ради, то, за словами голови комісії, розклад такий. Хоч у Синівській ОТГ менше 10 тисяч виборців і  вибори проходять за мажоритарною системою, а кандидати в депутати можуть бути самовисуванцями, все ж активність партій була більшою. Із 73 кандидатів, які подали документи, лише 12 – самовисуванці. На решту кандидатів подали документи партії. Так, від «Слуги народу» поданий 21 кандидат, від «Батьківщини» – 17, від «Пропозиції» – 16, від Радикальної партії Ляшка – 6, від партії «За майбутнє» – 1.

З інформації комісії можна зробити висновок і про активність сіл, що входять до складу Синівської ОТГ, та зацікавленість мати своїх представників у сільській раді. В першому Синівському окрузі подали документи 9 кандидатів, у другому – 10, по одному самовисуванцю  (в кожному окрузі є три мандати).  У Капустинцях на 3 мандати 7 претендентів і жодного самовисуванця, в Підставках на 2 мандати 8 претендентів (один самовисуванець), у Подільках – на 3 мандати 11 кандидатів (3 самовисуванці), у Саях – на 4 мандати 11 кандидатів (1 самовисуванець). А рекорд – у Колядинці, де подали документи 17 кандидатів, з яких 5 самовисуванці, а мандатів для цього села 4. Отже, партійні представники домінують і в Синівці. Лише кожен шостий кандидат наважився самостійно йти на вибори, не заручившись підтримкою партії.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page