На головну / Головні новини / ЗА МИНУЛІ ВИХІДНІ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ ПОЛІЦІЯ НАКЛАЛА 6 ШТРАФІВ ЗА ПОРУШЕННЯ КАРАНТИНУ
ЗА МИНУЛІ ВИХІДНІ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ ПОЛІЦІЯ НАКЛАЛА 6 ШТРАФІВ ЗА ПОРУШЕННЯ КАРАНТИНУ

ЗА МИНУЛІ ВИХІДНІ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ ПОЛІЦІЯ НАКЛАЛА 6 ШТРАФІВ ЗА ПОРУШЕННЯ КАРАНТИНУ

Як пройшли вихідні, чи були порушники карантинного режиму? Редакція поставила такі  запитання старшому інспектору-черговому Липоводолинського відділення поліції Наталії Олійник і почула у відповідь: «Порушення були, штрафи накладалися».

Як і в попередні вихідні, рейдова група відділення поліції 21-22 листопада також працювала і здійснювала перевірки дотримання режиму карантину вихідного дня. На жаль, ще не всі жителі району пройнялися почуттям відповідальності за своє та здоров’я оточуючих, тому мали місце випадки порушення карантинних вимог. За це окремі громадяни покарані. Так, за словами Наталії Олійник, співробітники поліції  винесли 5 постанов і склали один протокол, за якими порушникам доведеться сплатити штраф. Покарання громадяни отримали за порушення маскового режиму в громадських місцях, причому п’ятеро з них погодилися із висновками поліції, а один – не погодився (на нього й був складений протокол)  і ця людина  все-рівно, як і всі інші, протягом двох тижнів має  сплатити штраф відповідно до ч.2 ст. 44(3) Кодексу України про адміністративні правопорушення, в якій зазначено: «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн)».

Нагадаємо, що згідно із законодавством, громадське місце – це частина будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно чи за запрошенням, або за плату постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони. Також це ліфти і таксофони, приміщення та території закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, дитячі майданчики; під’їзди житлових будинків;  транспорт загального користування, що використовується для перевезення пасажирів; приміщення закладів ресторанного господарства, об’єктів культурного призначення; приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ; стаціонарно-обладнані зупинки маршрутних транспортних засобів.

***

Співробітники Держпродспоживслужби, в свою чергу, також проводять перевірки дотримання вимог карантинного режиму. За інформацією помічника лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Липоводолинського районного управління Держпродспоживслужби  Юлії Клець,  21-22 листопада  торговельні та заклади обслуговування, яким заборонена робота,  не працювали.  Разом із тим Юлія Клець зазначила, що, не дивлячись на постійні  перевірки, профілактичні заходи та роз’яснення, порушення все ж  бувають. За минулий тиждень – 16-22 листопада, працівники Держпродспоживслужби склали 4 протоколи і 2 приписи за недотримання дезінфекційних заходів у закладах торгівлі (в Липовій Долині, Подільках і Капустницях). 

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page