На головну / НОВИНИ / Медичні амбулаторії одержали швидкі тести для виявлення інфікування коронавірусом
Медичні амбулаторії одержали швидкі тести для виявлення інфікування коронавірусом

Медичні амбулаторії одержали швидкі тести для виявлення інфікування коронавірусом

Для тестування ними не потрібні будь-які спеціальні лабораторні умови. Результат можна отримати за 15 хвилин. 

Про те, що швидкі тест-системи для виявлення інфікування коронавірусом SARS-CoV-19 є у кожній амбулаторії загальної практики – сімейної медицини КНП “Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги” редакції розповіла головний лікар Віталіна Олійник. Вона повідомила, що відповідно до розподілу Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації в Центр, який обслуговує  населення Липоводолинської і Синівської об’єднаних територіальних громад, надійшло 250 швидких експрес-тестів. На початку лютого надійде  ще 1350 і вони  будуть розподілені по АЗПСМ та ФАПах.

Попереднє скринінгове обстеження з використанням швидких тестів безкоштовно проводяться пацієнтам: з підозрою на COVID-19; з ознаками тяжкого гострого респіраторного синдрому; з ознаками інших гострих респіраторних вірусних інфекцій; з ознаками пневмонії; особам, які були в тісному контакті з пацієнтами, у яких підтверджений COVID-19.

– Специфіка експрес-тесту полягає у виявленні атигену вірусу, що викликає COVID-19 і дозволяє ідентифікувати заражених людей за короткий час. Достовірність тесту 97%, – повідомила Віталіна Олійник.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page