На головну / Головні новини / У ПІДСТАВКАХ УПОРЯДКУЮТЬ МІСЦЕ ПОХОВАННЯ ФЕДОРА СТАВИЦЬКОГО
У ПІДСТАВКАХ УПОРЯДКУЮТЬ МІСЦЕ ПОХОВАННЯ ФЕДОРА СТАВИЦЬКОГО

У ПІДСТАВКАХ УПОРЯДКУЮТЬ МІСЦЕ ПОХОВАННЯ ФЕДОРА СТАВИЦЬКОГО

Донедавна велика кам’яна прямокутна плита із хрестом, надпис на якій свідчить про те, що «На сем месте погребено тело раба Божия помещика села Подставки полкового осаула Малороссийского войска Федора Даниловича Ставицкого, родившегося 1 апреля 1742 года, скончавшегося 15 августа 1822 года», залишалася непоміченою. Десь у середині 2000-х років долею цієї конструкції, що лежала на смітнику, перейнялася місцева вчителька Надія Ралко. Разом із учнями вони облаштували цегляну основу, на яку й помістили плиту в горизонтальному вигляді.

Нещодавно представники новоствореної Липоводолинської козацької сотні вирішили повернути надгробну плиту на її історичне місце та впорядкувати місце поховання інших членів родини Ставицьких.

Сьогодні керівники Синівської громади, представники села Підставки, козацької громадської організації зустрілися, щоб обговорити організаційні моменти стосовно майбутніх робіт з упорядкування місця поховання Федора Ставицького. В ході конструктивної розмови напрацьовано план подальших дій, про які ми більш детально розповімо в наступних номерах «Нашого краю».

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

«Unbroken»: місце, де незламних повертають до повноцінного життя

«Unbroken»: місце, де незламних повертають до повноцінного життя

У рамках престуру на Львівщину, організованого Харківським пресклубом, журналістка «Нашого краю» мала змогу побувати в …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page