На головну / Головні новини / ЯК ВИПЛАЧУЮТЬСЯ ПЕНСІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ
ЯК ВИПЛАЧУЮТЬСЯ ПЕНСІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ

ЯК ВИПЛАЧУЮТЬСЯ ПЕНСІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ

На Липоводолинщині проживає кілька тисяч пенсіонерів.  Це одна із найбільш вразливих категорій громадян, які потребують особливої уваги, а також соціальної підтримки. Але отримати пенсію в умовах війни не так просто. Що робити, якщо пенсіонер переселився чи опинився на окупованій території? Чи буде обіцяне підвищення виплат?

Кому підвищать пенсію?

У травні Пенсійний фонд зробив перерахунок виплат для пенсіонерів, які працюють. Це стосується тих громадян, які вийшли на пенсію або отримали перерахунок два роки тому, тобто до 1 квітня 2020 року. У червні вони отримають не лише підвищені пенсії, а й доплати за квітень і травень.

Також у липні будуть підвищені пенсії, які залежать від рівня прожиткового мінімуму. Зокрема, з 1 липня мінімальна пенсія становитиме 2027 грн.

Як отримуватимуть пенсію внутрішньо переміщені особи?

З початком війни багато пенсіонерів переселилися в інші регіони України або виїхали за кордон. Вони також можуть отримати пенсію. Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється. Пенсія зараховується їм на картки, як раніше. Якщо пенсіонери отримували виплати через Укрпошту, то вони можуть змінити спосіб отримання пенсії, звернувшись до Пенсійного фонду або зробити це самостійно через особистий кабінет на порталі Пенсійного фонду.

Що робити пенсіонерам на лінії фронту та в окупованих регіонах?

Держава продовжує нараховувати виплати пенсіонерам, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Люди, які мали пенсійні рахунки в банку, отримують гроші на картку. Однак ті, хто отримував пенсію в Укрпошті, мусять виїхати на підконтрольну Україні територію.

У Пенсійному фонді наголошують, що всі виплати, які пенсіонери не змогли отримати вчасно протягом війни, будуть збережені. Якщо пенсіонери не можуть виїхати на безпечну територію, то отримають виплати якнайшвидше після деокупації. У разі труднощів з отриманням пенсій можна звертатися на гарячу лінію Пенсійного фонду за номерами 0 800 503 753, 044 281 08 70, 044 281 08 71.

Матеріал створено за підтримки Української Асоціації Медіа Бізнесу

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page