На головну / Головні новини / МАЛЕНЬКА ЗЛАТА ГОТОВА ДОЛАТИ ТРУДНОЩІ. ЇЙ ЛИШ ТРЕБА ДОПОМОГТИ ФІНАНСОВО.
МАЛЕНЬКА ЗЛАТА ГОТОВА ДОЛАТИ ТРУДНОЩІ. ЇЙ ЛИШ ТРЕБА ДОПОМОГТИ ФІНАНСОВО.

МАЛЕНЬКА ЗЛАТА ГОТОВА ДОЛАТИ ТРУДНОЩІ. ЇЙ ЛИШ ТРЕБА ДОПОМОГТИ ФІНАНСОВО.

В селі Кімличка мешкає п’ятирічна Злата Голодна. На долю цієї маленької дівчинки випало немало випробувань. Її основний діагноз – дитячий церебральний параліч. Часто з такою хворобою дітки залишаються назавжди прикутими до ліжка. Та завдяки величезній силі духу мами Злати Аліни, яка вже понад п’ять років щоденно веде нелегку боротьбу, щоб доня була здоровою, дівчинка вже зробила свої перші кроки.

Та однієї сили духу мало. Кожен новий день вимагає від рідних значних фінансових витрат на лікування і реабілітацію. До того ж нещодавно у Златочки виявили підвивихи тазостегнових суглобів, які потрібно оперативно лікувати. Це дуже складна операція, найбезпечніше її зробити у київській спеціалізованій клініці, але ціна величезна  – 15 тисяч євро. Родина  дівчинки дуже потребує нашої з вами допомоги. Нижче – прониклива сповідь мами Аліни про боротьбу за здоров’я доньки.

МАЛЕНЬКА ЗЛАТА ГОТОВА ДОЛАТИ ТРУДНОЩІ. ЇЙ ЛИШ ТРЕБА ДОПОМОГТИ ФІНАНСОВО.

«Моя Злата… Моя торопижка… Напевно, відчувала, яка вона довгоочікувана, швидше хотіла побачити нас…

Моя Золотуша народилася на 27-му тижні вагітності. Нічого не віщувало цього. Всі аналізи, УЗД були ідеальні… Та раптом ниркова коліка, крапельниці в районній лікарні, підтікання вод, направлення в область…

Зберігати вагітність вдалося лише 4 дні. 10 серпня 2015 року народилася моя принцеса. Я чула, як вона трохи крикнула, і її забрали, зі словами: «У вас глибоко недоношена дитина, її забрали в реанімацію».

Ті дві години в пологовій залі тривали вічність, потім мене перевели в палату. Я відразу помчала в реанімацію, де побачила її. Всю в трубочках, датчиках, на апараті ШВЛ… Пішла до завідувачки.

«Ваша дівчинка народилася з вагою 1160 г, зріст 36 см. Сама не дихає. Як поведе себе організм – не знаємо. Легені незрілі, чи відкриються, щоб дихати самостійно, невідомо».

Дні розділилися на проміжки по 3 години (кожні 3 години до неї пускали). Де моя маленька брала сили – незрозуміло, але вона чіплялася за життя. На восьму добу вона задихала, але ще більше ніж місяць була на кисні. Скільки ми пережили за місяць, поки були в реанімації… Зупинки дихання, переливання крові, пункція, яка показала, що є крововилив. Бувало, прийдеш – а до неї не пускають, залежно від обставин, все-таки реанімація… Потім чекаєш той заповітний листочок з призначенням і радієш, як дитина, коли його дають.

Через місяць перевели нас на другий етап, ми були вже разом, в одній палаті. Яке це щастя. Почалися обстеження, нескінченні УЗД, які нічого хорошого не показували: крововилив 3 ступеня, ПВЛ (лейкомаляція) – а це 90 відсотків дитячий церебральний параліч, гідроцефальний синдром… Кожен день, як на голках. Рік ми практично жили в лікарні. Купа ліків, повторні обстеження. Старалися, як могли. Але у віці одного року нам дали інвалідність по ДЦП.

Злата тоді могла лише перевертатися. Та руки ми не опустили, боротьба продовжилась. У рік вона все розуміла і говорила багато слів, а ось фізично… Почалися реабілітації, приватні масажі і ЛФК, які тривають і зараз. Багато ми зробили й добилися. Була зроблена операція  – ахіло­пластика, доня змогла опуститися на п’ятку. Кожен день – одні думки, куди далі їхати на реабілітацію?

За ці роки зробити значний прогрес нам допоміг іпоцентр «Росток» у місті Харків. Зараз Златі 5 років, вона робить свої перші кроки. Доня дуже перспективна і прогноз у нас хороший, але потрібні регулярні реабілітації, максимальна перерва  – 2 місяці. Чим таких реабілітацій буде більше, тим швидше Златочка навчиться ходити.

Фінансово це дуже складно, на один курс витрачається більше ніж 30 тисяч гривень, на рік – до 200 тис. грн. Ми отримали значну матеріальну допомогу від людей, за що я всім дуже вдячна. Але й надалі нам потрібна стороння допомога, адже якщо зупинитися, буде «повернення» назад… Ще й цей новий діагноз – підвивихи тазостегнових суглобів, які потрібно оперативно лікувати. Допоможіть, будь ласка, поставити Злату на ноги».

Звертаємося з проханням до всіх мешканців Липоводолинської й Синівської громад  – керівників підприємств і установ, фермерів, приватних підприємців і просто небайдужих людей допомогти Златі фінансово.

Кожна ваша гривня – це крок дівчинки у напрямку до одужання.

Карта ПриватБанку: 5168 7427 3109 3336 – Голодна Аліна (мама).

Про нас Наш край

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page