На головну / Головні новини / УТИЛІЗАЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ У СЕЛІ МОСКОВСЬКЕ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ
УТИЛІЗАЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ У СЕЛІ МОСКОВСЬКЕ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

УТИЛІЗАЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ У СЕЛІ МОСКОВСЬКЕ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

 

На території села Московське зберігається 17,8 тонн небезпечних речовин. Ще 26 червня сесією Сумської обласної ради прийнято рішення про співфінансування робіт з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів та небезпечних хімічних речовин, що стосується й знешкодження відходів у Московському. Та до цього часу не проведений тендер щодо їх утилізації.

Із Єдиної системи електронних закупівель «Прозорро» дізнаємося, що тендер «Послуги із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів та небезпечних хімічних речовин, у тому числі непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин у Липоводолинській ОТГ (с. Московське)», оголошений Липоводолинською селищною радою 9 вересня з очікуваною вартістю 1 млн 336 тис. 425 грн, не відбувся.

На ці торги надійшло дві тендерні пропозиції. Як свідчать протоколи засідань тендерного комітету, обидві були відхилені. Перша, що надійшла від ТОВ «ЕКО НОВА», виявилася найбільш економічно вигідною, та в учасника серед переліку поданих документів був відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря. Друга пропозиція подана ФОП Саврасов Микола Володимирович. Як вказано в протоколі, причина відхилення – «учасник не надав копію ліцензії або документа дозвільного характеру».

УТИЛІЗАЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ У СЕЛІ МОСКОВСЬКЕ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

Таким чином, Липоводолинська селищна рада 19 жовтня оголосила про проведення торгів із такою ж вартістю виконання робіт  повторно. Подання тендерних пропозицій триватиме до 4 листопада.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page