На головну / ВІЙНА / В ЯГАНІВЦІ В ЧЕСТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ЗВЕЛИ КАПЛИЦЮ
В ЯГАНІВЦІ В ЧЕСТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ЗВЕЛИ КАПЛИЦЮ

В ЯГАНІВЦІ В ЧЕСТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ЗВЕЛИ КАПЛИЦЮ

30 вересня стало знаковим для мешканців Яганівського старостинського округу, адже в цей день тут відбулося освячення каплиці Покрови Пресвятої Богородиці, Як повідомила місцева бібліотекарка Світлана Коновал, каплицю зведено в честь захисників України з ініціативи місцевих волонтерів.

«В червні, повернувшись із чергової поїздки на Схід, волонтер Ігор Савченко розповів про те, що наші хлопці-військові подали ідею про створення місця, куди вони могли б прийти із своїми думками чи переживаннями, зустрітися з побратимами тощо. Ми порадилися й вирішили закласти в Яганівці парк на честь захисників України. Зведення каплиці – це лише перший етап робіт», – розповіла редакції Світлана Коновал. 

Каплицю придбано коштом СФГ «Кривозуб С.І.», матеріали для облаштування території біля каплиці придбано за рахунок місцевого бюджету, доставив і змонтував конструкцію Ігор Савченко, освятив – протоієрей Петро Лютак.

В ЯГАНІВЦІ В ЧЕСТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ЗВЕЛИ КАПЛИЦЮ

В рамках культурно-мистецької акції «Вінок єднання» та з нагоди Дня села цього дня в Яганівці відбувся благодійний концерт за участі культармійців Андріяшівської громади. Після закінчення концерту на вулиці був розгорнутий благодійний ярмарок-продаж смаколиків та патріотичних сувенірів.

Під час заходу на потреби Збройних сил України було зібрано 47640 гривень. 27750 гривень передали волонтеру Ігорю Савченку, решту суми вирішено використати на приготування продуктових передач для захисників. Днями яганівські волонтери відправили чергову партію смаколиків на передову.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page