На головну / Головні новини / ЗІБРАННЯ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ`ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ПЕРЕЙШЛО В ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ ЛІКВІДАТОРІВ
ЗІБРАННЯ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ`ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ПЕРЕЙШЛО В ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ ЛІКВІДАТОРІВ

ЗІБРАННЯ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ`ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ПЕРЕЙШЛО В ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ ЛІКВІДАТОРІВ

Цьогоріч світ відзначив 37-у річницю з дня Чорнобильської трагедії. З цієї нагоди в приміщенні Публічної  бібліотеки ім. Леоніда Новиченка з нагоди Міжнародного Дня пам`яті Чорнобильської трагедії відбулась година-реквієм Чорнобиль не має минулого часу». На захід запросили мешканців Липової Долини – ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Оскільки на зустрічі також були присутні керівники району і громади, зустріч поступово перейшла в обговорення проблем чорнобильців. Сьогодні це доволі велика група людей, які потребують уваги і підтримки держави. За інформацією начальника відділу соціального захисту селищної ради Володимира Ткаченка, на території Липоводолинщини проживає близько 180 осіб, які мають статус особи, яка постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС. Вони розділені на категорії і відповідно до цього отримують пільги. Держава виконує обов’язки щодо їх пенсійного забезпечення і соціального захисту.

Ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Михайло Зигун нагадав присутнім про значну підтримку чорнобильців комісією при колишній місцевій райдержадміністрації. Вона займалася реєстрацією, оформленням документів, підготовкою звернень , медичною допомогою тощо. Наразі держава приділяє ліквідаторам менше уваги, а на рівні Липоводолинської  та Синівської громад  немає Асоціації чорнобильців, як і пам’ятного знака на честь їх вшанування.

Голова Роменської РДА Денис Ващенко розповів про ініціативу Асоціації чорнобильців Недригайлівщини щодо підготовки й видання книги, в яку будуть занесені імена всіх земляків-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, і запропонував доєднатися до підготовки книги й липоводолинцям, попрохавши керівників селищної ради посприяти в цій роботі, а також наголосив на важливості активізації діяльності зі створення Асоціації.

Частина присутніх на заході ліквідаторів висловлювала думку про створення в громаді єдиної ветеранської організації, яка б об`єднала і «чорнобильців», і «афганців», й інших ветеранів. Питання, який формат громадської організації буде більш прийнятним, залишається відкритим.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page