На головну / Головні новини / КНИГА, ЩО ПИСАЛАСЯ АВТОРОМ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ЖИТТЯ
КНИГА, ЩО ПИСАЛАСЯ АВТОРОМ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ЖИТТЯ

КНИГА, ЩО ПИСАЛАСЯ АВТОРОМ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ЖИТТЯ

Кожна нова книга, присвячена Липоводолинщині – це ціла подія. Цього року вийшла з друку збірка віршів Миколи Клюса «Я родом з хутора Карпці». Два тижні тому в приміщенні Липоводолинської  дитячої бібліотеки-філії  відбулась презентація цього видання, на яку зібралися  друзі, колеги, сусіди Миколи Миколайовича, а також поціновувачі поетичного жанру.

Автор книги добре відомий на Липоводолинщині як футболіст, тренер дитячих і дорослих футбольних команд , активний дописувач газети «Наш край». З-під пера Миколи Миколайовича вже виходили видання спортивної  тематики. Цього разу наш земляк вирішив звернутися до витоків  – своєї малої Батьківщини, яка дала йому дорогу в життя.

– Я потроху писав поезію  у дитинстві, юності, – ділився спогадами із присутніми Микола Клюс. –  Переживав різні події, які десь закарбовувалися й потім виливалися на папері. Дарував свої творіння друзям, знайомим, однокласникам. В результаті прийшла думка видати книгу, як своєрідний  фініш, можна сказати, працю всього мого життя. Ніколи не соромився, що я з хутора Карпці, що мої предки – селяни, які все життя тяжко працювали на землі. Я горджуся цим, тому намагаюся зберегти для нащадків пам`ять про наш хутір, з якого вийшло багато працьовитих і талановитих земляків. Сьогодні ми не втрачаємо зв`язок, спілкуємося, неодноразово збиралися на Конгреси, тим самим не даючи загинути нашій малій Батьківщині.

Книга «Я родом з хутора Карпці» складається з кількох розділів. Тут і «З ранньої творчості автора», і «Легенди хутора Карпці» й «…І, звичайно ж, про футбол…». Микола Клюс в ході презентації декламував окремі вірші на широкий загал слухачів, які позитивно сприймали його творчий доробок.

Автор також щиро дякував людям, які посприяли у народженні цього видання фінансово. Це відомі на Липоводолинщині аграрії Іван Сало, Іван Чайка, Іван Марченко, Валерій Нестеренко, а також мешканець міста Ірпінь Володимир Папко.

КНИГА, ЩО ПИСАЛАСЯ АВТОРОМ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ЖИТТЯ

Ділилася спогадами про дитинство, юність і спільні, протоптані босими ногами карпцівські стежки однокласниця Тетяна Легуша. Про особливий «ген творчості» земляка розмірковувала  ветеран журналістики Антоніна Копайгора, яка допомагала упорядковувати текст книги. Згадував моменти спільної багаторічної праці директор дитячо-юнацької спортивної школи Олексій Сай. Дякував своєму наставнику в футболі присутній на зібранні Іван Марченко і висловлював упевненість, що зіграють пліч-о-пліч у ветеранській команді ще не один десяток матчів. Теплі слова про липоводолинця, який віддав громаді не один десяток років свого життя, говорила перша заступниця голови селищної ради Ольга Хижняк.

Микола Клюс подарував свої книги людям, причетним до видавництва збірки, найближчим друзям, а також Липоводолинській і Саївській бібліотекам.

– Життя швидкоплинне, тому треба цінувати все, що є на землі, особливо малу Батьківщину, – ці слова Миколи Клюса стали своєрідним підсумком зустрічі, яка розчулила не одну людину, присутню в залі. А чуттєві, правдиві рядки віршів у виконанні автора спонукали задуматися, хто ми є і де наше коріння.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page