На головну / Головні новини / ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ПРИЙМАЮТЬ БІЖЕНЦІВ
ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ПРИЙМАЮТЬ БІЖЕНЦІВ

ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ПРИЙМАЮТЬ БІЖЕНЦІВ

Власники житлових приміщень, які безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб, мають право на компенсацію витрат за таке тимчасове розміщення. Розмір грошового відшкодування від держави складає 14,77 грн за кожний день за кожну особу.

Як роз’яснює Липоводолинська селищна рада, власник житлового приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО подати заяву до виконавчого комітету селищної ради за місцем розташування житлового приміщення.

Власник житлового приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333, для отримання компенсації власник житлового приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця (до 5-го числа наступного місяця) подає до виконавчого комітету селищної ради чи ЦНАПу заяву на відшкодування комунальних послуг за формою згідно з додатком 1 до вищезазначеної постанови.

Для отримання компенсації необхідно обов’язково щомісяця до 5-го числа подавати заяву на виплату.

Матеріал створено за підтримки Української Асоціації Медіа Бізнесу

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page