На головну / Головні новини / СЕЛА ГРОМАД СЬОГОДНІ: ПОДІЛЬКИ
СЕЛА ГРОМАД СЬОГОДНІ: ПОДІЛЬКИ

СЕЛА ГРОМАД СЬОГОДНІ: ПОДІЛЬКИ

Наразі Подільки потроху оживають. Страшні щоденні новини про війну, звичайно, накладають свій негативний відбиток на кожного місцевого жителя, та життя триває…

– З настанням по-справжньому весняної погоди подільківчани масово виходять на прибирання як власних обійсть, так і вулиць села, – розповідає староста Сергій Даниленко. – Випилюється зайва поросль дерев і кущів, працівники організацій та установ прибирають закріплені території. Школа наразі проводить навчальний процес у дистанційному режимі. Адміністратор ЦНАПу надає мешканцям доступні адміністративні послуги, в селі працює бібліотека. В магазині ФОП Зигун є достатній набір продуктів харчування. Асортимент, звичайно, не такий великий, як до війни, але підприємець старається, регулярно підвозить товар. По п`ятницях в село приїжджає перукар.

За словами Сергія Даниленка, хліба в селі вдосталь. Вже з перших днів війни в Подільках запрацювала пекарня ФГ «Поділля-інвест». Його керівник Іван Марченко налагодив випікання хліба, якого вистачало як для місцевих жителів, так і для доставки військовим. Допомагав із мукою і Олег Свирид (ТОВ «АГРО-ЮВІОМ»).

Вже більше місяця населені пункти Подільківського старостинського округу живуть за законами військового часу. Працює місцева територіальна оборона. Чоловіки здійснюють вечірнє й нічне патрулювання: слідкують не лише за тим, щоб чужинці не проникли на територію, а й щоб не було в селах п`яних, дебоширів. Жінки й собі згуртувалися, готуючи гуманітарні вантажі для українських солдатів та жителів постраждалих від воєнних дій регіонів. Вже не раз до Охтирки, інших міст відправлялися подільківські смаколики: вареники, пиріжки, овочева консервація, тушонка, інше.

Як і до інших сіл Синівської громади, в Подільки приїхало багато внутрішньо переміщених осіб. Більшість із них живуть у родичів. На сьогодні таких людей близько 100, проте ця цифра з кожним днем збільшується. У старостаті переселенців реєструють, за потреби допомагають  їм із ліками, дитячим харчуванням тощо.

Агровиробники, які орендують землі на території старостату, здійснювали допомогу продуктами своїм пайовикам. Зокрема, Група «АГРОТРЕЙД» видавала пайовикам муку, ФОП Богдан – олію.

– Жителі нашого старостинського округу – патріоти свого краю, – наголошує Сергій Даниленко. – Ніхто нікуди не поїхав, усі на місці. Хотів би подякувати кожному – від малого до великого – за небайдужість, відданість спільній справі. З такими людьми наша Україна обов`язково переможе!

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page