На головну / Головні новини / «УКРАЇНА ВИШИВАНА»
«УКРАЇНА ВИШИВАНА»

«УКРАЇНА ВИШИВАНА»

18 травня для підоблікових суб’єктів пробації персоналом Роменського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з волонтером пробації  Яною Ситник було організовано й проведено інформаційний екскурс у світ патріотизму, духовної культури українців та українського мистецтва.

        У краєзнавчо-етнографічному музеї збирач і зберігач музейних фондів Липоводолинської публічної бібліотеки ім. Л.Новиченка Любов Подплетько розповіла про історію виникнення Дня вишиванки, техніку та способи виконання українських вишивок, зокрема, жіночих сорочок та рушників, застосування кольорів. На прикладі показала значення зображених орнаментів. Наголосила: «Для українців вишиванка чи вишитий рушник є не просто якоюсь звичайною річчю, а оберегом, який із давніх-давен здатний захищати людину від усього злого ще з народження  та приносить їй здоров’я і благополуччя. Зараз вишиванка переживає еру певного відродження. Елементи української вишивки дедалі частіше використовують у дизайні одягу. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, але й модно».

«УКРАЇНА ВИШИВАНА»

      Цього ж дня суб’єкти пробації побували біля погруддя Тараса Шевченка й поклали квіти вшанування і пам’яті. Провідний інспектор РС №1 Людмила Лаврик розповіла відвідувачам про українського діяча, людину універсальних обдарувань та інтересів, зокрема, як видатного етнографа та шанувальника українських традицій і національного одягу.

«УКРАЇНА ВИШИВАНА»

       Завершився екскурс біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України (Тризуб). Лише завдячуючи нашим воїнам, що боронять нашу незалежність, ми живимо в щедрій, мальовничій, нескореній і вільній державі.

 Олександр ВЕЛИКОДНИЙ,  начальник сектору

Про нас Наш край

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page