На головну / НОВИНИ / 98 ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?
98  ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?

98 ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?

Минулого тижня за ініціативою директора ТОВ «Беєве» Івана Сала в село запросили приватну лабораторію і взяли ІФА-тести на коронавірус усім бажаючим працівникам сільгосптовариства, закладів соціальної сфери, жителям села. Оплату взяло на себе ТОВ «Беєве».

За день лаборант, що прибула в село, встигла взяти кров на аналіз у 98-ми бажаючих беївчан. Нагадаємо, що, як  стверджують спеціалісти,    імуноферментний аналіз (ІФА) — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», що  виробляється, коли організм уражений вірусом.  Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба“» (COVID-19)».

Які ж результати тестування в Беєвому?

У  двох  людей, яким зроблене тестування, виявлено імуноглобулін типу М, а в  21-ї особи – типу G. «Це означає, що у двох жителів є підозра на гостру форму захворювання, а двадцять один мешканець уже перехворів на COVID-19, – прокоментувала ситуацію на прохання редакції головний лікар  Липоводолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник. – Ці двоє  людей знаходяться на самоізоляції, їм  зробили ПЛР-тестування і тести відправили в Сумський лабораторний центр. Справа в тому, що позитивний результат ІФА-тесту є додатковою підставою для ПЛР-дослідження, яке залишається єдиним видом дослідження, що дає підстави для встановлення діагнозу COVID-19».

За словами головного лікаря,  це дуже добре, що керівник сільгосппідприємства взяв на себе таку відповідальну соціальну місію і потурбувався про здоров’я своїх односельчан. Це хороший приклад для наслідування.

Тимчасом 23 грудня в Беєвому знову працюватиме лаборант, адже не всі бажаючі за один день змогли здати кров на аналіз.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page