На головну / ЖИТТЯ / БЕЗКОШТОВНЕ МОЛОКО ВЖЕ П’ЮТЬ УЧНІ ЧОТИРНАДЦЯТИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

БЕЗКОШТОВНЕ МОЛОКО ВЖЕ П’ЮТЬ УЧНІ ЧОТИРНАДЦЯТИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

На сесії районної ради 22 березня депутати прийняли районну програму «Шкільне молоко» на 2019 рік. На її реалізацію з районного бюджету до кінця року планується виділити 195 тисяч гривень. Із початком четвертої чверті програма почала діяти, і відтепер 664 школярі щоденно п’ють молоко.

Як розповіла головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Світлана Демиденко, попередньо у всіх шістнадцяти навчальних закладах району було проведено опитування учнів 1-11 класів. Споживати молоко виявили бажання 664 дитини (з 1269, тобто 52%). Що цікаво, спостерігається певна диспропорція у тому, наскільки люблять цінний продукт діти різних населених пунктів. Так, у Беєвому, Московському і Саях відсоток учнів, які вирішили не відмовлятися від запропонованої ініціативи, складає 100%. Люблять діти молоко і у Байрацькому НВК (32 із 34), Семенівці (43 із 48). А от у Панасівці та Яснопільщині виявилося мало охочих  – всього по кілька чоловік. Зовсім відмовились від споживання безкоштовного молока синівські й підставські школярі.

Діти в основному п’ють молоко після першого уроку. Вони отримують 150 г поживного пастеризованого продукту, що проходить термічну обробку. Завозиться молоко до навчальних закладів двічі на тиждень – у понеділок і четвер перевіреним постачальником.

«Перед початком навчального року буде здійснено новий моніторинг ситуації, – наголосила Світлана Демиденко. – Можливо, діти, які на даний момент відмовились від споживання молока, побачивши, з яким задоволенням п’ють його інші, змінять свою думку».

Юлія МІЩЕНКО

Про нас

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page