На головну / ЖИТТЯ / ГОТУЄТЬСЯ ДО ДРУКУ КНИГА ПРО ІСТОРІЮ ЛИПОВОДОЛИНЩИНИ. ЇЇ ВЖЕ МОЖНА ЗАМОВИТИ ДЛЯ СЕБЕ
ГОТУЄТЬСЯ ДО ДРУКУ КНИГА  ПРО ІСТОРІЮ  ЛИПОВОДОЛИНЩИНИ.  ЇЇ ВЖЕ МОЖНА ЗАМОВИТИ  ДЛЯ СЕБЕ

ГОТУЄТЬСЯ ДО ДРУКУ КНИГА ПРО ІСТОРІЮ ЛИПОВОДОЛИНЩИНИ. ЇЇ ВЖЕ МОЖНА ЗАМОВИТИ ДЛЯ СЕБЕ

Багатьом жителям району відоме ім’я краєзнавця Петра Васильовича Яковенка, який народився в селі Підставки. Він – активний учасник ради Липоводолинської районної організації ветеранів України, голова комітету історії та краєзнавства Липоводолинщини, досвідчений педагог, патріот своєї держави, автор багатьох краєзнавчих видань. Свою педагогічну діяльність він розпочинав на Сумщині, в 1985-1986 роках був директором та вчителем історії в Підставській школі. Потім доля привела його на Донеччину, де вчителював і активно займався громадською діяльністю. Був переможцем конкурсу «Учитель року» в м. Горлівка, дип­ломантом другого ступеню в обласному конкурсі авторських навчальних програм у номінації «Краєзнавство», дипломований учасник Всеукраїнського пошукового конкурсу «У нас одне коріння», створив Горлівський музей освіти з унікальною колекцією вишитих рушників від Трипілля до сучасності.  В 2014 році, у зв’язку з подіями на сході країни, Петро Васильович повернувся в рідні Підставки і тепер із дружиною мешкають тут.

Історик-краєзнавець П.В.Яковенко зібрав унікальний і цінний матеріал, факти і події історичного минулого нашого краю за 2000 років, які майстерно виклав у рукописі своєї книги. Залишилося її видати, а це зараз коштує недешево. Тому депутати районної ради, райдержадміністрація ініціювали об’єднання зусиль для видання історичної розповіді  про Липоводолинщину.  Зокрема, кожен з депутатів районної ради вносить власні кошти в сумі 1000 гривень.  Це можуть зробити всі небайдужі жителі нашого району. Вартість одного екземпляра книги – 340 грн, а тираж видання – 500 екземплярів.  Перерахувавши кошти, кожен  матиме для себе історичний нарис про рідний край.

Звертаємося до керівників підприємств, установ, організацій, громадян, які бажають придбати книгу про Липоводолинщину: є можливість зробити авансовий внесок і отримати книгу після її видання. Скористайтеся цим і матимете унікальну історичну  книгу про наш край.

Кошти треба вносити на рахунок Петра Васильовича Яковенка за такими реквізитами:

ТВБВ №10018/0138 філії Сумське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 337568. Номер поточного рахунка 26207000274017; код за ДРФО 2025112039.

Видання книги розпочнеться після збору коштів, а документ про внесення коштів дасть можливість отримати видання після виходу його з друку. Таким чином кожен бажаючий зможе придбати унікальну книгу про рідний край, заплативши за неї авансом.

Липоводолинська районна організація ветеранів України

Про нас

Перевірте також

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Знайомство з фермером Ігорем Сабадашем відбулось на його екоранчо в селі Мшана на Львівщині.  42-річний …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page