На головну / Головні новини / КОРОНАВІРУС: РАЙОННІ ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РОЗРОБИЛИ ПЛАН ДІЙ НА ВИПАДОК ВИЯВЛЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ
КОРОНАВІРУС: РАЙОННІ ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РОЗРОБИЛИ ПЛАН ДІЙ НА ВИПАДОК ВИЯВЛЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ

КОРОНАВІРУС: РАЙОННІ ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я РОЗРОБИЛИ ПЛАН ДІЙ НА ВИПАДОК ВИЯВЛЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ

У період невизначеності, коли в людей виникає багато питань стосовно коронавірусу 2019-nCoV, сумнівів щодо готовності України до боротьби з новою хворобою, особлива відповідальність покладається на медичні установи. Тому ми звернулися до головних лікарів – КНП «Липоводолинська центральна районна лікарня» Олексія Бадіона та КНП «Липоводолинський районний ЦПМСД» Віталіни Олійник із запитанням: як діятимуть медики в ситуації, коли симптоми коронавірусу, не дай Боже, проявляться у когось із жителів району?

– Ситуація в світі з цим захворюванням на даний час дуже серйозна, тому ми маємо бути готовими до всього, – наголосив Олексій Бадіон. – Згідно з відповідним розпорядженням районної державної адміністрації затверджено районний план заходів щодо недопущення занесення та поширення на території Липоводолинського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Ми забезпечили готовність закладів охорони здоров’я до надання медичної допомоги хворим, які відповідають визначенню випадку коронавірусу 2019-nCoV.

Люди з підозрою на наявність цієї хвороби будуть відправлятися машинами екстреної медичної допомоги до госпітальної бази в інфекційні стаціонари міста Суми – обласну інфекційну й обласну дитячу лікарні. У ЦРЛ створено необхідний резерв медикаментів, у тому числі противірусних засобів, антибіотиків, дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів для відбору проб та спеціального медичного обладнання. В лікарні є в наявності 20 костюмів біозахисту для медичного персоналу, достатня кількість масок. В разі необхідності, у приміщенні, де раніше знаходилося інфекційне відділення ЦРЛ, буде організовано ізолятор для тимчасової ізоляції контактних осіб з хворими на інфекцію, спричинену коронавірусом, із забезпеченням медичного спостереження за ними.

Олексій Бадіон повідомив, що з медичними працівниками  ЦРЛ проведено навчання з питань клініки, діагностики,  профілактики захворювань, спричинених  коронавірусом 2019-nCoV. Головний лікар також наголосив на тому, що інфекційне відділення ЦРЛ не закрите.

– Ще 5 лютого, на період підйому захворюваності населення району на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип, відповідним наказом по ЦРЛ ми перепрофілювали педіатричне відділення КНП «Липоводолинська ЦРЛ» в інфекційне та розширили ліжковий фонд даного відділення до 20 ліжок: 10 – для дітей і 10 – для дорослих, – повідомив Олексій Бадіон. – У відділенні працюють дитячий лікар та лікар-інфекціоніст. Інфекційні хворі забезпечені належним лікуванням і не відчувають ніяких незручностей.

Головний лікар КНП «Липоводолинський районний ЦПМСД» Віталіна Олійник повідомила про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території району випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом 2019 – nCoV, в закладах первинної ланки медицини.

–  Ми діємо згідно з відповідними наказами Міністерства охорони здоров’я та обласного управління охорони здоров’я, – пояснила Віталіна Олійник. – На початку березня проведено заняття з лікарями, завідуючими амбулаторіями і ФАПами, молодшими медичними спеціалістами з медичною освітою з питань етіології, епідеміології, клініки, діагностики, лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Відпрацьований чіткий алгоритм дій медичних працівників при виявленні особи, яка відповідає випадку COVID-19. Медики забезпечені засобами індивідуального захисту, в закладах є в достатній кількості дезінфікуючі засоби, бактерицидні лампи. Проводиться санітарно- просвітницьке інформування населення щодо шляхів передачі та індивідуального захисту від штаму вірусу COVID-2019, а також питання дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи, що відповідає визначенню випадку 2019-nCoV.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page