На головну / ЖИТТЯ / ПОНАД ТРИДЦЯТЬ РОКІВ НА ПОСАДІ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ
ПОНАД ТРИДЦЯТЬ РОКІВ НА ПОСАДІ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

ПОНАД ТРИДЦЯТЬ РОКІВ НА ПОСАДІ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

Погодьтеся, досить важко навіть уявити медицину, де немає медичних сестер. Це ж саме вони чи не найбільше спілкуються із хворими, постійно їх підтримують, іноді навіть добрим словом повертають гарний настрій і віру в швидке одужання. Так склалося, що медсестринство  – здебільшого жіноча професія. Ось уже понад 30 років медичною сестрою працює й Ірина Володимирівна Шутько з Липової Долини.

 Завжди усміхнена, щира, відповідальна – такою знають свою колегу в Липоводолинській ЦРЛ, куди прийшла працювати ще зовсім молодою дівчиною. Та попри всі труднощі, які інколи траплялися на трудовому шляху, завдяки своїй наполегливості та професійності залишилася вірною справі й нині працює старшою сестрою медичною терапевтичного відділення і має вищу кваліфікаційну категорію. Напередодні професійного свята поговорили з Іриною Володимирівною про її життя, роботу, захоплення.

Як розповіла співрозмовниця, в медицину вона потрапила випадково. Після восьми класів Дібровської школи, що на Роменщині, невдалою була спроба вступити до Лебединського педагогічного училища. Тому подала документи в медичне і пройшла. Та, як говорять, нічого не трапляється випадково. Значить, так було треба. Головне, що зрозуміла, – допомагати людям – це її. Так і крокувала по життю в білому халаті.

Спочатку набиралася досвіду сама. Добре пам’ятає часи, коли вперше, у 1989 році, прийшла працювати медсестрою в Синівську дільничну лікарню. Знання, отримані в училищі, неабияк допомагали, але найбільше ставали в нагоді настанови й поради старших колег.

Пригадує Ірина Володимирівна, як працювала в неврологічному відділенні, яке згодом закрили,  далі було хірургічне, а ще згодом – дитяче відділення. Тривалий час, років 14,  працювала масажистом. Куди б доля не закидала жінку, скрізь зарекомендувала себе як сумлінний спеціаліст, людина з добрим серцем та неабиякою витримкою. 

Тепер уже й сама Ірина Володимирівна, маючи великий досвід, є наставником. Сьогодні в її підпорядкуванні середній та молодший медичний персонал терапевтичного відділення:  чотири постових медичні сестри, дві – маніпуляційні, чотири молодші сестри медичні. Крім допомоги хворим, важливим є розв’язання організаційних питань, які має забезпечувати старша медсестра. Зокрема, це складання раціональних графіків роботи, своєчасного заміщення на роботі медичного персоналу, контроль виконання різних нормативних документів, організація проведення сестринської практики студентів – майбутніх медиків. У зв’язку з медичною реформою є й  нововведення у роботі. Тепер доводиться працювати з комп’ютером: в електронному вигляді вести історії захворювань пацієнтів, робити відмітки про зроблені процедури тощо. І це далеко не повний перелік обов’язків старшої медсестри.

Саме на роботі ми проводимо більшу частину свого життя. І дуже добре, коли з людьми, які тебе оточують, знаходиш спільну мову, коли в колективі поважають один одного. З цим Ірині Володимирівні поталанило. З усіма вона ладить: і з молоддю,  і з лікарями з досвідом. Відділення, в якому працює жінка, очолює молода лікарка, яка нещодавно закінчила медичний виш Юлія Андріївна Кулибаба, набирається досвіду лікар-інтерн невропатолог Едуард Вікторович Шматко, працюють лікар-терапевт, головний лікар Олексій Миколайович Бадіон, лікар-невропатолог Наталія Василівна Голуб. Всі вони, як єдиний організм.

Завідувачка відділення Ю.А.Кулибаба говорить про Ірину Володимирівну як про добру, чуйну, відповідальну особистість. Людину, яку завжди вислухає, підтримає в нелегку хвилину. Саме тому вона й користується повагою та авторитетом серед колег.

І хоч робота, як у більшості з нас, і займає левову частку життя, та є дуже важливою для Ірини Володимирівни, найважливіша – її сім’я, яка завжди підтримає і зрозуміє.

З чоловіком Сергієм прожили у шлюбі тридцять років. Виростили двох синів, у яких уже свої родини. Доньками стали невісточки Інна і Сніжана. Радують бабусю й дідуся онучата: семирічний Артемчик та шестирічна Ангелінка.  

Ірина Володимирівна встигає, щоб і на роботі був порядок, і  вдома все до ладу. А віднедавна подружжя відкрило для себе ще й світ подорожей. Разом із друзями побували в Польщі, Німеччині, Франції, Австрії, Угорщині, Хорватії, Боснії та Єгипті.

Напередодні професійного свята хочеться побажати Ірині Володимирівні, щоб її життєві дороги були рівними й довгими і вели до здійснення найзаповітніших мрій.

Про нас

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page