На головну / Головні новини / РУСАНІВСЬКА ШКОЛА МОЖЕ НЕ ВІДЧИНИТИ ДВЕРІ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ 1 ВЕРЕСНЯ

РУСАНІВСЬКА ШКОЛА МОЖЕ НЕ ВІДЧИНИТИ ДВЕРІ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ 1 ВЕРЕСНЯ

Сьогодні на засіданні постійної комісії  з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення Липоводолинської селищної ради, головою якої є Євгеній Сидоров, з-поміж іншого, обговорювалося питання щодо функціонування Русанівського НВК у наступному, 2020-2021 навчальному році.

Чому саме воно постало? Як дізналися із розмови з Євгеном Сидоровим та очільницею освітньої галузі липоводолинської громади Юлією Шапран, згідно з прогнозами на 1 вересня в цьому освітньому закладі буде менше 25-и учнів. Дев’ятий клас виходить зі школи, а перший не набирається. Крім того з 8, 5, й 3 класів діти йдуть у Липову Долину, оскільки там працюють батьки.

Якщо ж у навчальному закладі менше 25-и школярів, а їх за прогнозованою мережею в Русанівці буде 24,  держава з 1 вересня не  виділятиме освітню субвенцію, всі витрати на утримання закладу, оплату праці вчителям «ляжуть» на місцевий бюджет. А це – немалі кошти.

«Хотіли б ми цього чи не хотіли, нам треба буде його закрити», – прокоментувала Юлія Шапран. – Але натомість ми відкриємо заклад дошкільної освіти, оскільки в дошкільній різновіковій групі є 15 дітей».

Проте питання щодо припинення діяльності навчально-виховного комплексу, як повідомили редакції,  буде виноситися на громадське обговорення, яке відбудеться незабаром у Русанівці за участю начальника відділу, депутатів, батьків та вчителів. 

Учителям, які працюють у навчально-виховному комплексі, будуть запропоновані робочі місця в новоствореному дитсадку в селі та в Липоводолинській школі. Для підвезення учнів та вчителів до школи та додому є новий автобус.

Відповідне рішення буде прийматися на сесії селищної ради в червні.

До речі, на сьогодні в Липоводолинській громаді лише один навчальний заклад, де буде менше 25-и учнів на 1 вересня.

Про нас

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page