На головну / Головні новини / У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ
У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ

У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ

Віднедавна учні Синівського професійно-аграрного ліцею, які здобувають професію «кухар-кондитер», мають можливість отримувати і удосконалювати кулінарні навички у новій сучасній лабораторії «Кондитер».

Як розповіла редакції викладач спецтехнологій за професією «кухар-кондитер» Наталія Шастун, у сучасній кондитерській, яка коштує близько 400 тис. грн, відтепер проводиться виробниче навчання, відбуваються лабораторно-практичні заняття, гуртки «Юний кондитер» і «Смачна подорож».

Велике світле приміщення лабораторії буквально «нашпиговане» новим обладнанням. Це, перш за все, сучасний кухонний комбайн, який виконує найрізноманітніші функції. Під стіною стоять потужні індукційні плити. У центрі кімнати, як і належить сучасній кухні, розташовуються робочі поверхні з мийками. Також у лабораторії є новітній кондитерський інвентар, за допомогою якого тепер з легкістю можна готувати вишукані торти, тістечка й інші десерти. Цим якраз і займалися третьокурсники Аліна Швець із Берестівки, Аліна Гребінник із Панасівки та Саша Шишка із с. Кашпури Роменського району.

– Така сучасна лабораторія також дає змогу привчати наших учнів до норм санітарії і гігієни, що обов’язково стане в нагоді під час роботи в їдальнях, кафе чи ресторанах, – відзначила Наталія Шастун. – У майбутньому плануємо доукомплектувати обладнання духовими шафами, іншим інвентарем.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page