На головну / Головні новини / В полі залишилося небагато кукурудзи
В полі залишилося небагато кукурудзи

В полі залишилося небагато кукурудзи

З останніми днями цьогорічного  бабиного літа сільгосптовариства і фермери району завершували збиральні роботи на полях. Станом на 28 жовтня  скрізь було обмолочено соняшник. Його вирощували на площі близько 10100 гектарів. Середня врожайність склала 27 центнерів з гектара. Нинішній рік для олійної культури був не зовсім сприятливим. Про це свідчить той факт, що торік продуктивність гектара становила 30,5 центнера.

Не перекрила минулорічного показника і соя. Її в цьому році в районі було посіяно на площі 6256 гектарів, на кожному з яких у середньому намолочено по 19 центнерів (у 2018-у було 23,5 ц/га).

Завершується збирання зернової кукурудзи. На згадану вище дату її обмолочено на площі 17865 гектарів, що становить 89 відсотків до посіяної.  Середня врожайність становить 72 центнери з гектара, що також менше, ніж торік. Тоді на цей період мали 87,4 ц/га, щоправда, було зібрано лише 68 відсотків площ. Звичайно,  до завершення збиральних робіт цифра по кукурудзі може дещо змінитися, правда, невідомо в яку сторону.

Антоніна Копайгора

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page