На головну / НОВИНИ / В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ РІЗКО ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС
ЩЕ 5 ВИПАДКІВ КОРОНАВІРУСУ ПІДТВЕРДЖЕНО НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ

В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ РІЗКО ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС

Тривожна статистика на 20 жовтня – в Липоводолинському районі додалося 20 хворих на коронавірус. Таку інформацію повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник.

Всі хворі як у Липовій Долині, так і в селах району,  лікуються амбулаторно, тобто вдома, під контролем сімейних лікарів. В одного із них – пневмонія, у всіх інших – симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби середньої тяжкості.  Визначається коло контактних осіб, за якими ведеться медичний нагляд.

У зв’язку із загостренням ситуації щодо захворювання на COVID-19 , Віталіна Олійник звертається до всіх мешканців району: «Будьте обережними і обачними! При перших ознаках гострого респіраторного вірусного захворювання обов’язково звертайтеся до свого сімейного лікаря. Спочатку робіть це в телефонному режимі, без відвідування медичного закладу, щоб уникати скупченості людей і розповсюдження інфекції. Нагадую номери телефонів реєстратури амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Липова Долина: 0961724602; 0669400420; 5-17-01. Сімейний лікар проконсультує хворого щодо подальших дій, надасть необхідні рекомендації. Крім цього дотримуйтеся карантинного режиму, обов’язково носіть маски у громадських місцях, уникайте скупченості людей, мийте руки з милом і обробляйте їх дезінфікуючими розчинами. Людей літнього віку прошу без нагальної необхідності не відвідувати людні місця і залишатися вдома. Бережіть себе і своїх рідних!».

В Центрі ПМСД також повідомили, що хвора, яка лікувалася від пневмонії вдома і мала позитивний тест на коронавірус, вже одужала. Повторне тестування дало негативний результат.

Всього за статистикою на 20 жовтня  2020 року в Липоводолинському районі  зафіксовано 28 хворих на COVID-19, двоє з них одужали.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page