На головну / Головні новини / В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.
В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.

В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.

В жінки – пневмонія. Вона  перебуває на амбулаторному лікуванні вдома під контролем лікарів. Її стан – середньої тяжкості.

Про це редакції повідомила головний лікар Липоводолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник. Вона також розповіла, що коронавірус у хворої підтверджений ПЛР-тестом, результат якого отримано вчора, 9 серпня. П’ятеро людей, які перебували в контакті із хворою, знаходяться на самоізоляції  під контролем сімейних лікарів.

В сьогоднішній офіційній інформації  зазначено, що територіально нові факти захворювання на COVID-19 зафіксовано в 31 жителя Сумської області, в тому числі в одного – в Липовій Долині. Це  перший випадок у нашому районі. До речі, Липоводолинщина «трималася» без хворих чи не найдовше на Сумщині.

Щодо інформації про тестування медпрацівників, про яке йшлося в попередній публікації на нашому сайті. Нагадаємо, що ІФА-тести зроблено всім працівникам Липоводолинської ЦРЛ із яких  7 мали  підозри на коронавірус, однак він  не підтверджений ПЛР-тестами.

ІФА-тестування пройшли також працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги. Всі результати – негативні.

І ще одна важлива інформація. Окремі наші читачі запитують, чи можна зробити тести в Липовій Долині? Як проінформувала Віталіна Олійник, у зв’язку з відсутністю необхідного обладнання в лабораторії Липоводолинської ЦРЛ   імуноферментний аналіз (ІФА) крові можна провести в медичних закладах міста Ромни чи обласного центру на платній основі.  ПЛР-тестування виконується лише за призначенням лікарів особам із симптомами коронавірусної  хвороби та людям, що контактували з хворими на COVID-19 (безкоштовно). Крім того, державна установа  «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить дослідження методом  ПЛР на виявлення  вірусу SARS CoV-2 (коронавірус, що викликає захворювання COVID-19) на платній основі за зверненням громадян: осіб, які перетнули кордон (прибули з держави або є громадянами держави із значним поширенням COVID-19)  та  бажають припинити самоізоляцію чи  обсервацію , а також осіб, що потребують обстеження на SARS CoV-2 у зв’язку з виїздом за кордон. Ціна послуги: 997,78 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу в  ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України») або 954,83 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу у лікувально- профілактичному закладі) . Дослідження  проводяться в порядку черговості надходження зразків до лабораторії. Результати досліджень видаються не пізніше 72 годин.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page