На головну / Головні новини / ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА
ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

В умовах нового адміністративно-територіального устрою він розв’язує питання правонаступництва органів місцевого самоврядування, розмежовує майно територіальних громад та майно, яке в управлінні районних рад.

Як повідомляє сайт «Децентралізація», 17 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д. За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Чим важливий цей закон? Як говорили експерти, якби документ не був прийнятий, органи місцевого самоврядування у новостворених громадах і районах не змогли б функціонувати, а нові районні державні адміністрації неможливо було б навіть створити.

«Якщо не прийняти законопроєкт, право фінансувати та управляти усією важливою для людей інфраструктурою – освітньою, медичною, культурною, спортивною тощо – і надалі залишиться у районів, але ресурсів на цьому рівні з 1 січня 2021 року вже не буде, вони перейдуть в громади», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Цей закон дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

Про нас Наш край

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page