На головну / Головні новини / ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ДЛЯ ОСІБ ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ: ЯК ОТРИМАТИ
ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ДЛЯ ОСІБ ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ: ЯК ОТРИМАТИ

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ДЛЯ ОСІБ ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ: ЯК ОТРИМАТИ

16 грудня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про реалізацію спільного з Міжнародною Федерацією Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни.

 ХТО ЗМОЖЕ ОТРИМАТИ?

Право на грошову допомогу мають повнолітні громадяни України, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни, мають право на грошову допомогу.

ЯКИЙ РОЗМІР ВИПЛАТ?

Грошова допомога здійснюється в розмірі  4000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців, виплата здійснюється на банківський рахунок заявника.

Виплата грошової допомоги здійснюється незалежно від отримання особами інших видів допомоги. Розмір отриманої грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї заявника для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ

Для отримання грошової допомоги заявник подає заяву в електронній формі шляхом її заповнення з використанням технічних засобів Міністерства ветеранів. На заяву накладається електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису заявника.

Заява блокується для редагування та передається до Реєстру.

Після верифікації статусу особи у Реєстрі знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України для прийняття рішення щодо призначення та подальшої виплати грошової допомоги.

Реалізація механізму виплати грошової допомоги здійснюється шляхом електронної інформаційної взаємодії Реєстру та платформи управління даними компанії «РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед», що діє в інтересах Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України.

НА ЯКОМУ САЙТІ ФОРМУЄТЬСЯ ЗАЯВА?

Заяву на отримання грошової допомоги вже найближчим часом можна буде сформувати в електронній формі на вебсайті eveteran.gov.ua після проходження заявником електронної ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

ЯКІ ВІДОМОСТІ ЗАЗНАЧАЮТЬСЯ В ЕЛЕКТРОННІЙ ЗАЯВІ?

  • прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);
  • стать;
  • дата народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилася в установленому порядку від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку в паспорті);
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
  • відомості про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування);
  • серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • контактні дані (номер телефона та адреса електронної пошти);
  • серія, номер, дата видачі та закінчення строку дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • група інвалідності, дата встановлення інвалідності;
  • міжнародний номер банківського рахунку IBAN, найменування банку.

ВАЖЛИВО:

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. У разі ненадходження коштів або виникнення потреби в зміні міжнародного номера банківського рахунка IBAN заявник може повторно подати заяву на отримання грошової допомоги. Заявнику надається можливість подати не більше однієї заяви впродовж одного календарного дня.

Цей матеріал створено в рамках проєкту «Сила місцевих медіа – для посилення згуртованості українців», що реалізується Громадською спілкою «Українська Асоціація Медіа Бізнесу» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу».

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Катерина Онопрійча з Побиванки: «Набила планку, по ній – гвіздочки… і закипіла робота»

Катерина Онопрійча з Побиванки: «Набила планку, по ній – гвіздочки… і закипіла робота»

Повномасштабна війна розділила наше життя на «до» і «після», а ще спонукала багатьох людей до …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page