На головну / НОВИНИ / 98 ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?
98  ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?

98 ЖИТЕЛІВ БЕЄВОГО ПРОЙШЛИ ІФА-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ЩО ВИЯВИЛИ?

Минулого тижня за ініціативою директора ТОВ «Беєве» Івана Сала в село запросили приватну лабораторію і взяли ІФА-тести на коронавірус усім бажаючим працівникам сільгосптовариства, закладів соціальної сфери, жителям села. Оплату взяло на себе ТОВ «Беєве».

За день лаборант, що прибула в село, встигла взяти кров на аналіз у 98-ми бажаючих беївчан. Нагадаємо, що, як  стверджують спеціалісти,    імуноферментний аналіз (ІФА) — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», що  виробляється, коли організм уражений вірусом.  Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба“» (COVID-19)».

Які ж результати тестування в Беєвому?

У  двох  людей, яким зроблене тестування, виявлено імуноглобулін типу М, а в  21-ї особи – типу G. «Це означає, що у двох жителів є підозра на гостру форму захворювання, а двадцять один мешканець уже перехворів на COVID-19, – прокоментувала ситуацію на прохання редакції головний лікар  Липоводолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник. – Ці двоє  людей знаходяться на самоізоляції, їм  зробили ПЛР-тестування і тести відправили в Сумський лабораторний центр. Справа в тому, що позитивний результат ІФА-тесту є додатковою підставою для ПЛР-дослідження, яке залишається єдиним видом дослідження, що дає підстави для встановлення діагнозу COVID-19».

За словами головного лікаря,  це дуже добре, що керівник сільгосппідприємства взяв на себе таку відповідальну соціальну місію і потурбувався про здоров’я своїх односельчан. Це хороший приклад для наслідування.

Тимчасом 23 грудня в Беєвому знову працюватиме лаборант, адже не всі бажаючі за один день змогли здати кров на аналіз.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page