На головну / ГРОМАДА / ЧИ ВРЯТУЮТЬ АГРАРІЇ ПІДСТАВСЬКУ ШКОЛУ?

ЧИ ВРЯТУЮТЬ АГРАРІЇ ПІДСТАВСЬКУ ШКОЛУ?

Чому аграрії? Бо більше нікому. Сільський бюджет «не потягне» суму з шістьма нулями, що потрібна для усунення недоліків в організації пожежної безпеки навчального закладу.

Як ми вже повідомляли, 25 травня приміщення Підставської школи опечатали працівники Липоводолинського місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій на виконання рішення суду. В навчальному закладі в грудні минулого року було виявлено ряд серйозних порушень пожежної безпеки.

Цей факт схвилював людей у селі. Вони вимагали роз’яснень влади. Тому керівництво Синівської ОТГ 28 травня зібрало в Підставках сходку жителів. На ній було людно. Прийшли педагоги і працівники школи, батьки учнів, мешканці села. Були присутні Синівський сільський голова Андрій Воробйов, голова районної ради Віктор Литвиненко, який є  депутатом райради від цього села, начальник відділу освіти, молоді та спорту Синівської сільської ради Надія Ралко. 

Розмова була бурхливою й емоційною. Люди висловлювали побоювання, що нинішня ситуація з опечатуванням приміщення приведе до закриття школи і вимагали вжиття заходів, щоб цього не допустити.

Що вирішили?

Оскільки, за словами посадовців, у сільському бюджеті не вистачить коштів, щоб усунути недоліки в організації протипожежних заходів, будуть звертатися до аграріїв, які орендують землю селян у Підставках, щоб ті допомогли. Для цього збиратимуть ще одну сходку, на яку запросять керівників сільгосптовариств і фермерів, що працюють у селі.  Доля навчального закладу тепер у їх руках.

 Тимчасом педагогічний колектив продовжує працювати на умовах дистанційної освіти. Навчальний рік у Підставській школі буде завершено.

Чи відкриється вона 1 вересня?

 На це питання відповіді сьогодні ніхто не знає. Але кажуть, що в селі вже з’явилися гінці із сусідніх Сватків Полтавської області, де в навчальному закладі мало учнів і вони хочуть зберегти його, переманивши підставських дітей. Може це лише чутки і страхи місцевих жителів,  викликані  закриттям у попередніх навчальних роках  шкіл в Яганівці та Лучці нашого району, звідки школярі пішли навчатися в сусідні райони. Втім, ситуація тривожна. Люди надіються на аграріїв.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Знайомство з фермером Ігорем Сабадашем відбулось на його екоранчо в селі Мшана на Львівщині.  42-річний …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page