На головну / НОВИНИ / ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ
ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ

ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ

Благоустрою в селі Беєве можуть позаздрити навіть жителі міст. Не раз у нашій газеті публікувалися розповіді, підкріплені фотоілюстрацією, про впорядковані центр та вулиці населеного пункту, території виробничих підрозділів та об’єктів соціальної сфери. Особливо вражає велике подвіря місцевого  навчально-виховного комплексу, де по сучасному оздоблена будівля школи гармонійно обрамлена вишуканими елементами  ландшафтного дизайну. В цьому дитячому містечку неперевершеної природної краси – клумби, газони, великий сад, стадіон, ігрові майданчики.

За ініціативи й безпосередньої участі керівника ТОВ «Беєве» Івана Івановича Сала поступово, але впевненими кроками, протягом декількох останніх років наводиться краса в селі. Причому, не просто так – підмели, підгребли, покосили. Затишні куточки в центрі, біля установ і організацій створюються за допомогою професійного ландшафтного дизайнера Марини Шерстюк. Вона – викладач Сумського Національного аграрного університету. Майстерно, зі знанням справи розробляє проєкти облаштування тієї чи іншої території. Основний принцип при цьому, щоб гармонійно поєднувалися рукотворна і природна краса краю.

Навесні нинішнього року Іван Іванович знову звернувся за допомогою до Марини Шерстюк. На цей раз вирішили впорядкувати велику територію в центрі села біля сільського медичного закладу. А ще взялися за сільський сквер, що неподалік школи і тракторної бригади. Тут розчистили кущі, видалили старі дерева, вирівняли землю. Залишився гарний гайок із лип. Є задум і його оформити з дизайнерської точки зору.

 

Ось так і перетворюється поступово кожен куточок  Беєвого в ошатний, упорядкований  населений пункт. Місцеве  сільгосптовариство на таку красу коштів не шкодує.

 

На знімку:

  • І цієї весни біля школи розквітли посаджені кілька років тому сакури. «Нелегко їм приживатися в нашій місцевості. Але радує те, що в цьому році вони відросли сантиметрів на десять», – говорить Іван Іванович Сало (на знімку разом із Мариною Шерстюк).
ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ






Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page