На головну / Головні новини / МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ
МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ

МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ

У 2019 році продовжується державна програма підтримки агропромислового комплексу. Однією із її складових є дотація в сумі 2500 гривень на голову молодняка великої рогатої худоби, яку фізичні особи утримують до 13-місячного віку.

Багато жителів нашого району скористалися такою підтримкою торік, надходять заявки на одержання дотації і в цьому році. Так, за інформацією сектору агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 1 травня 2019 року 186 осіб у районі подали документи на дотацію за вирощування 288-и телят. Сума, нарахована до виплати за цей молодняк, становить 478100 гривень.

В розрізі населених пунктів є різна кількість господарів, які звернулися за дотацією. Найбільше їх у Панасівці, Московському та Яснопільщині, де фінансову підтримку від держави вирішили одержати 28, 24 і 21 господар. У Калінінській, Беївській, Липоводолинській, Лучанській, Подільківській, Русанівській, Синівській і Яганівській сільрадах дотацію оформили менш, ніж по 10 власників худоби. А в Берестівці жоден господар не побажав одержати кошти за вирощування телят.

Нагадаємо:  дотація в сумі 2500 гривень на голову надається фізичним особам, які утримують до 13-місячного віку ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився у поточному році. Особливістю державної підтримки в цьому році є те, що державна дотація надається й на молодняк, «набутий шляхом його переміщення від інших власників», тобто, коли господар купив телятко в іншого господаря.  Дотація надається за кожен період  утримання телят наростаючим підсумком, враховуючи вік, у розмірі: від 1 до 5 місяців – 300 гривень (для переміщеного молодняка – за перші чотири місяці утримання); від 5 до 9 місяців – 700 гривень; від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову. Для одержання коштів власнику худоби потрібно подати до селищної чи сільських рад: копію паспортів ВРХ (якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин); копію паспорта особи – власника тварини; копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку; копію ідентифікаційного номера  фізичної особи – власника тварини. Документи приймаються протягом року до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Катерина Онопрійча з Побиванки: «Набила планку, по ній – гвіздочки… і закипіла робота»

Катерина Онопрійча з Побиванки: «Набила планку, по ній – гвіздочки… і закипіла робота»

Повномасштабна війна розділила наше життя на «до» і «після», а ще спонукала багатьох людей до …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page