На головну / ЛЮДИ / Ще один житель Синівки одержав допомогу від Міжнародної організації з міграції
Ще один житель Синівки одержав допомогу  від Міжнародної організації з міграції

Ще один житель Синівки одержав допомогу від Міжнародної організації з міграції

Синівська сільська рада давно і успішно співпрацює з «Професійною лігою соціальних працівників Сумщини». Як уже повідомлялося в нашій газеті, на початку цього року завдяки такій співпраці два жителі села отримали фінансову реінтеграційну допомогу на розвиток власного бізнесу. А нещодавно реалізовано ще один спільний проект у рамках співробітництва з реінтеграції та реабілітації осіб, що постраждали внаслідок торгівлі людьми.

На цей раз фінансову підтримку надано молодому мешканцю Синівки  Юрію Момоту.  Його життєва ситуація схожа з багатьма українцями, які змушені шукати заробітків за межами свого населеного пункту, в основному далеко від рідного дому – в столиці нашої країни або за кордоном. Але не завжди така робота успішно завершується, інколи людина не одержує зароблене або має інші проблеми. Саме таким громадянам, що відносяться до категорії постраждалих від торгівлі людьми,  і приходить на допомогу «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини», яка  з 2013 року є виконавчим партнером Міжнародної організації з міграції на території нашої області.

Юрій Момот отримав інформацію про цю організацію та від колишнього Синівського сільського голови Олега Тихоненка. Добре подумав і вирішив скористатися допомогою для розвитку власного бізнесу. Молодий чоловік живе разом зі своїми батьками в Синівці, утримують велике підсобне господарство, в якому три корови.

  • Щоб легше було доглядати худобу й доладовувати продукцію, мені виділили грант на придбання необхідного в господарстві обладнання – доїльного апарату, сепаратора і генератора загальною вартістю13600 гривень, – розповідає Юрій. – Ці кошти надані на безповоротній основі, можна вважати – подарунок. Тепер він допомагає заробляти гроші від продажу молочної продукції, а це і є нашим сільським бізнесом.

Антоніна Копайгора

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Вікторія Павлюченко: «Я пішла на війну, щоб разом із сином захищати Україну від ворогів»

Вікторія Павлюченко: «Я пішла на війну, щоб разом із сином захищати Україну від ворогів»

Сергій МІНЯЙЛО Сьогодні українські жінки поряд із чоловіками зі зброєю в руках захищають нас від …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page