На головну / Головні новини / В ОБЛАСТІ СИТУАЦІЯ СТАБІЛЬНА, В РАЙОНІ ХВОРИХ НЕМАЄ
ЕКСПРЕС-ТЕСТИ ВЖЕ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ

В ОБЛАСТІ СИТУАЦІЯ СТАБІЛЬНА, В РАЙОНІ ХВОРИХ НЕМАЄ

Вже котрий тиждень темою №1 в Україні й світі залишається пандемія коронавірусної хвороби. В Сумській області станом на ранок 21 квітня зареєстровано 84 підтверджені випадки захворювання. Померло 4 особи, одужало – 10.

Багатьох липоводолинців у першу чергу цікавить, яка ситуація в нашому районі. Цьому сприяють і чутки, які ширяться між людьми й змушують хвилюватися особливо вразливих осіб. За інформацією головного лікаря КНП «Липоводолинська центральна районна лікарня» Олексія Бадіона, у закладі за допомогою експрес-тестів обстежено 4 особи. Це пацієнти, які мали симптоми гострої респіраторно-вірусної інфекції і виявили бажання перевіритися на наявність в організмі коронавірусу. У всіх чотирьох результати були негативні. Оскільки особи не мали контактів із потенційними носіями вірусу, їх аналізи на ПЛР-дослідження не направлялися.

Головний лікар КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталіна Олійник повідомила, що станом на 21 квітня загальна кількість осіб, які перебували на самоізоляції під наглядом медичних працівників, становить 94 особи. Це ті, хто прибув із-за кордону й з інших областей. З цих 94 людей типові симптоми захворювання мали двоє. Спочатку вони були обстежені за допомогою експрес-тестів, які показали негативні результати. Для підтвердження чи спростування підозри на наявність коронавірусної інфекції зразки аналізів направлялися і на ПЛР-тестування. На щастя, підозри в обох випадках не підтвердилися.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page